SEGRE

MÚSICA CLÀSSICA

Debut de l'orquestra infantil de l'OJC a Cervera

Projecte de la Julià Carbonell per als futurs músics

L’Orquestra Infantil de les Terres de Lleida durant el concert, ahir al Paranimf de Cervera.

L’Orquestra Infantil de les Terres de Lleida durant el concert, ahir al Paranimf de Cervera.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Paranimf de la Universitat de Cervera es va omplir ahir a la tarda fins a la bandera per assistir al concert debut de l’Orquestra Infantil de les Terres de Lleida (OITLL) –projecte jove de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, OJC–, formada per uns vuitanta joves músics d’entre 11 i 15 anys procedents de diferents municipis de la demarcació. Sota la direcció d’Albert Gumí, els petits intèrprets van oferir un repertori que va portar el públic, unes 500 persones, a emprendre un viatge per la història de la música des del Renaixement fins al segle XX, amb peces de C. Gervaise representant el Renaixement, G. Ph. Händel el barroc, C. W. Gluck el classicisme, Lowely Mason i F. Mendelshonn el Romanticisme, i el mateix director l’actualitat amb obres adaptades expressament per al concert debut. L’actuació es va emmarcar dins dels actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana.

L’Orquestra Infantil de les Terres de Lleida està formada per alumnes dels conservatoris de Cervera, de Lleida i de L’Intèrpret, així com de les escoles de música de les Garrigues, Bell-lloc d’Urgell, l’Orfeó Lleidatà i les municipals d’Agramunt, Alpicat, Bellpuig, Juneda, Mollerussa, Oliana, Ponts, Sant Guim de Freixenet, Solsona i Tàrrega.

Aquesta orquestra infantil naix de la voluntat de l’OJC d’iniciar un projecte pedagògic a la província amb l’objectiu d’oferir als joves estudiants l’oportunitat de tocar en un conjunt musical de grans dimensions, “fos quin fos l’instrument que interpretessin i amb l’única limitació establerta del nivell d’estudis que cursessin els participants” (des de tercer de Grau Elemental fins a primer de Grau Mitjà). Així mateix, el projecte compta amb la presència d’instruments atípics dins d’una orquestra simfònica, com guitarres, acordions i saxos, entre altres que no formen part habitualment de conjunts d’aquestes dimensions.

tracking