SEGRE

El festival Doctor Music, pendent de nou de l'ACA

L’ens de la Generalitat haurà de resoldre sobre una nova proposta després del rebuig de la inicial

Imatge d’arxiu del recinte del festival Doctor Music a Escalarre durant la primera edició del certamen, que es va celebrar el 1996.

Imatge d’arxiu del recinte del festival Doctor Music a Escalarre durant la primera edició del certamen, que es va celebrar el 1996.RAFA ARIÑO/ARCHIVO SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Doctor Music està a l’espera del que decideixi l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), una vegada expirat el termini perquè el promotor modifiqués la proposta inicial, rebutjada per la Generalitat a l’apreciar-hi possibles riscos en cas d’inundació.

El període per esmenar-la ha conclòs i l’ACA té ara sobre la taula una nova proposta que haurà d’avaluar. Així ho van corroborar fonts pròximes al projecte, que van indicar que la solució passaria per deixar lliures les zones que, d’acord amb la nova normativa espanyola sobre inundabilitat, estan classificades com a espais de flux preferent del cabal en cas de riuada. L’empresa, per la seua banda, va declinar fer qualsevol declaració sobre aquesta qüestió. Només amb el vistiplau de l’ACA el festival podrà celebrar-se tal com està previst, entre els dies 11 i 14 de juliol. De l’aprovació del projecte modificat, en depèn també l’execució de diferents obres a la Guingueta i als municipis veïns per preparar les Valls d’Àneu per a l’arribada massiva de públic amb motiu dels concerts. Seran necessàries des de noves captacions d’aigua potable fins a àrees d’estacionament de vehicles i fins i tot un clavegueram per evacuar les aigües residuals al recinte del festival. Aquests són alguns dels projectes que els consistoris de la zona tenen sobre la taula, mentre que el pressupost de la Diputació inclou una partida de 200.000 euros per sufragar equipaments municipals vinculats al festival.

tracking