SEGRE

CULTURA

Laura Borràs: "Amb l'Arxiu de l'Alta Ribagorça es veurà completat un projecte que és necessari per al país"

Les obres del nou Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça finalitzaran l’any 2021 i comptaran amb una inversió d’un milió d’euros

Laura Borràs:

Laura Borràs: "Amb l'Arxiu de l'Alta Ribagorça es veurà completat un projecte que és necessari per al país"Departamento de Cultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha presentat aquest dissabte el projecte executiu de l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça, que estarà situat al Palau Abacial, al Pont de Suert i que, segons les previsions, estarà finalitzat l’any 2021. La consellera Borràs ha visitat l’edifici que acollirà l’arxiu acompanyada de la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar; del president del Consell Comarcal de l’ Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, i de l’alcalde de Pont de Suert, José Antonio Troguet.

Durant la visita, la consellera ha destacat que "els arxius són els preservadors de la nostra memòria i, per tant, del que som. Compleixen una funció fonamental en la preservació d’aquesta memòria. I avui som aquí per poder culminar un sistema d’arxius a Catalunya que es va dissenyar ja en època republicana i justament amb aquest arxiu de l’Alta Ribagorça es veurà completat un projecte que és necessari per al país". 

Actualment, el departament de Cultura està tramitant l’acord plurianual per a la construcció de l’arxiu comarcal, així com el conveni de construcció. Una vegada s’aprovi, l’Ajuntament de Pont de Suert iniciarà els tràmits per a la licitació de les obres de construcció i equipament de l’arxiu.

El procés de construcció comptarà amb el suport dels tècnics del departament de Cultura i l’import de les obres es de 1.096.624 euros. La superfície útil total de l’edifici rehabilitat és de 330,99 m2 i la superfície construïda, de 600,88 m2. El projecte del nou arxiu va ser redactat durant l’any 2018 pels arquitectes Ramon Solana i Alejandro Royo i va ser supervisat pels serveis tècnics del departament de Cultura. Amb aquest projecte es completa la Xarxa d'Arxius Comarcals de Catalunya, que comptarà amb una superfície construïda de més de 50.000 metres quadrats per oferir un servei a la ciutadania i a les administracions de tot el territori.

tracking