SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

L'Alta Ribagorça estrenarà el nou Arxiu Comarcal el 2021

La consellera Borràs visita el Palau Abacial del Pont de Suert, la futura seu

La consellera Borràs i autoritats locals i comarcals, ahir davant del Palau Abacial del Pont de Suert.

La consellera Borràs i autoritats locals i comarcals, ahir davant del Palau Abacial del Pont de Suert.DEPARTAMENTO DE CULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de participar divendres a la nit a Golmés en la gala del premi de poesia Maria-Mercè Marçal (vegeu el desglossament), la consellera de Cultura, Laura Borràs, va visitar ahir l’edifici medieval del Palau Abacial del Pont de Suert, seu del futur Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça, que s’estrenarà l’any 2021. Així ho va confirmar la consellera, que va presentar el projecte executiu de les obres de rehabilitació, acompanyada de la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar; el president del consell de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, i l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, entre altres autoritats locals i del territori. Actualment, el departament de Cultura tramita l’acord pluriennal per fer-se càrrec de les obres i el conveni de construcció.

Una vegada s’aprovi, l’ajuntament iniciarà els tràmits per licitar els treballs i l’equipament de l’arxiu (de 331 metres quadrats útils), que compten amb un pressupost de 1.096.624 euros. Borràs, que va visitar també la seu del consell comarcal i l’ajuntament, va afirmar que “els arxius són els preservadors de la nostra memòria i, per tant, del que som. Compleixen una funció fonamental en la preservació d’aquesta memòria. I ara som aquí per poder culminar un sistema d’arxius a Catalunya que es va dissenyar ja en època republicana i precisament amb aquest equipament de l’Alta Ribagorça es veurà completat un projecte que és necessari per al país”.

“La força de la paraula, en contra de les injustícies” La consellera de Cultura va reivindicar aquest divendres a Golmés al premi de poesia Maria-Mercè Marçal “la força de la paraula per mantenir la dignitat, reclamar la nostra llibertat i en contra de les injustícies, com al judici farsa que estem vivint”. Borràs va entregar una placa al poeta Jordi Pàmias, jurat en les 21 edicions del premi.

La consellera Borràs i autoritats locals i comarcals, ahir davant del Palau Abacial del Pont de Suert.

La consellera Borràs i autoritats locals i comarcals, ahir davant del Palau Abacial del Pont de Suert.DEPARTAMENTO DE CULTURA

tracking