SEGRE

MÚSICA GRUPS

Els Pets: "Encara ens emociona aquesta feina"

Després de 30 anys de carrera, Els Pets diuen que “seguirem si la gent ens aguanta”

Joan Reig i Lluís Gavaldà, dos dels tres integrants d’Els Pets, ahir passejant per Lleida.

Joan Reig i Lluís Gavaldà, dos dels tres integrants d’Els Pets, ahir passejant per Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Encara ens emociona el nostre treball, la música; per això seria estúpid deixar la millor professió del món, en la qual fas feliç la gent”, van assegurar ahir a SEGRE Lluís Gavaldà i Joan Reig, cantant i bateria d’Els Pets. Per això, ja compten els dies que els falta per tornar a Lleida per tocar davant del “seu” públic, el 26 d’abril vinent a la Llotja en la gira de presentació del seu nou àlbum, Som. En aquest sentit, Gavaldà va afirmar que “la majoria de la gent no se’n recorda, però en els nostres inicis fa tres dècades no hauríem sobreviscut sense el públic de Lleida, fins i tot iniciant gires a Ponent. No volem oblidar aquesta complicitat de Lleida amb Els Pets i no volem perdre-la”. Una complicitat que en aquesta ocasió ha pujat un esglaó més amb la producció de Som, a càrrec del lleidatà Joan Pons al Teatre de ca l’Eril de Guissona el mes de juliol passat. “Va ser una experiència deliciosa i ens encantaria repetir-la, encara que falta per veure si el Petit de Cal Eril aguantaria una altra vegada aquests iaios”, van comentar entre rialles Reig i Gavaldà. L’edat d’Els Pets sempre surt a col·lació a les entrevistes: “Seguirem mentre la gent ens aguanti; cada disc nou ens fa por per si el públic se n’ha cansat i no vindrà a escoltar-nos.” De moment, amb Som no tenen de què preocupar-se: premi Enderrock de la crítica al millor disc de l’any i “fitxats” per al Doctor Music Festival al juliol a Escalarre. Gavaldà i Reig “al·lucinen” amb el festival: “Fa vint anys vam anar-hi de públic a gaudir de David Bowie, Nick Cave, Iggy Pop..., i ara pujarem a l’escenari per cantar al costat de King Crimson! És un regal que no ens esperàvem.”

Els fans d’Els Pets tampoc no s’esperaven que una de les noves cançons, Corvus, sobre els abusos sexuals a un nen per part d’un sacerdot, fos una història autobiogràfica de Joan Reig. “Són episodis de la vida que et marquen, fins i tot arribes a negar-ho per provar d’oblidar-ho”, va explicar el músic, que va “patir” l’antic rector de Constantí.

Gira de presentació del nou disc, Som.  La cançó sobre els abusos sexuals que va patir Joan Reig del rector de Constantí “ha sigut terapèutica”

Fa dos anys va veure la seua esquela en un diari i va decidir escriure aquesta cançó “com a teràpia per tancar una història trista de la meua vida”.

tracking