SEGRE

Lleida presenta a Madrid la candidatura de la Seu Vella a la Unesco

Larrosa, amb la ministra Batet aquest dimarts a Madrid.

Lleida presenta a Madrid la candidatura de la Seu Vella a la UnescoAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha dit aquest dimarts a Madrid que la candidatura del Turó de la Seu Vella per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO és un projecte de ciutat "ambiciós, singular i arriscat", que va més enllà del patrimoni pel seu valor simbòlic i per la capacitat de generar transformació urbanística al seu entorn més immediat i al conjunt de la ciutat. La candidatura “ens ha permès concebre una nova Ordenança del Paisatge pionera en molts aspectes, pensada en bona mesura per a l’antiga catedral, així com avançar en el nou planejament urbanístic de Lleida", ha afirmat.

L’alcalde ha presentat el projecte davant personalitats de la política, la cultura, la comunicació i l’economia, entre les quals figuraven la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet. Larrosa ha subratllat la feina que s’ha realitzat els darrers anys per impulsar la candidatura, que ha superat molts informes i avaluacions. El pròxim dijous, en la reunió que es mantindrà amb el director general de Belles Arts del Ministeri de Cultura, Román Fernández-Baca, tornarà a ser objecte d’anàlisi.

De la seua banda, la ministra Meritxell Batet ha assegurat: “És un orgull per a mi manifestar el suport a aquest procés que, com tots, és llarg. Estic segura que la seva acceptació significarà un impuls per a la ciutat i que la candidatura i el nomenament representarà una gran aportació a la llista de Patrimoni Mundial”.

Batet ha posat en valor la transformació “espectacular” que la ciutat de Lleida ha experimentat els darrers temps i ha assegurat que ella sent la Seu Vella com a part seva, malgrat no ser lleidatana: “És un monument que impressiona, sobretot, la seva història. Va ser seu de les Corts d’Aragó, seu d’entesa i de convivència”.

tracking