SEGRE

ART CONTEMPORANI

La Panera aposta per la igualtat de gènere i 'color'

Presenta tres noves exposicions d’art contemporani que es podran visitar fins al pròxim dia 5 de juny a Lleida

Artistes i autoritats, ahir durant la presentació al Centre d’Art la Panera.

Artistes i autoritats, ahir durant la presentació al Centre d’Art la Panera.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Art la Panera va presentar ahir les seues noves mostres d’art contemporani que es podran visitar fins al 5 de juny, en un acte conduït per la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, i presentat per la directora del centre, Cèlia del Diego.

L’exposició de María Ruido, La representació de la violència/La violència de la representació, suposa la presentació a Lleida del projecte de vídeo guanyador de la quarta edició del Premi de Videocreació, en què Ruido s’endinsa al paper de la dona contemporània en una societat encara dominada per les lògiques del patriarcat i en les disfuncions a les quals ha de fer front.

D’altra banda, el Centre de documentació va presentar els projectes editorials fruit de la residència de creació a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (2017-2018).

Ignasi Prat, amb el treball Fons documental autoconstruït, utilitza els retrats de governants de les sales de plens dels ajuntaments de Catalunya. Es tracta d’un inventari de més de quatre-centes fotografies que funciona com un fons latent i reflexiona sobre el poder i la marginació de la dona en la política.

D’altra banda, David Ricart presenta De l’Urgell a Mart: arxiu d’emergència, una peça de ficció poètica realitzada a partir de la recuperació d’antics documents.

L’última exposició és la d’Ana García Pineda, El color carn no és 1 color, una proposta que qüestiona quin és el color normatiu de la pell.

tracking