SEGRE

PAERIA DISTINCIONS

Marzenit i Barqué-Duran, premi Ciutat de Lleida per 'The Zero-Gravity Band'

Marzenit i Barqué-Duran, premi Ciutat de Lleida per ‘The Zero-Gravity Band’ || La “guinda” al reconeixement a aquest projecte estrenat al Sónar 2018

Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit, ahir amb el premi Ciutat de Lleida i Larrosa, Peris i Calaf.

Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit, ahir amb el premi Ciutat de Lleida i Larrosa, Peris i Calaf.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Com canviarà la composició i percepció de la música –o de l’art– quan viatgem per l’espai, en condicions de gravetat zero? A aquesta pregunta miren de respondre el productor musical Marc Marzenit i l’investigador Albert Barqué-Duran a la instal·lació de llum i so The Zero-Gravity Band, que van estrenar en l’edició del Sónar+D del 2018. Ambdós creadors de Mollerussa van rebre ahir a la Paeria el Premi Internacional Ciutat de Lleida, que els va concedir el setembre passat un jurat presidit per la periodista Rosa Maria Calaf. El guardó, que ha arribat a la desena edició, reconeix persones o entitats que a través de la seua tasca professional projectin internacionalment la ciutat de Lleida i el seu entorn.

Com la mateixa Calaf va destacar, en aquesta ocasió el nom de Lleida fins i tot arriba a l’espai exterior amb un projecte del qual l’alcalde, Fèlix Larrosa, va valorar “el risc, el talent i la capacitat de sorprendre des d’una perspectiva absolutament innovadora”. Barqué-Duran va assegurar que “ens sentim molt afortunats per poder tirar endavant projectes tan esbojarrats i premis com aquest, que són la guinda als reconeixements que rebem, ens reforcen i ens animen a continuar investigant”. Marzenit va recordar que “ens sentim d’aquest territori, de Lleida i Mollerussa, i ens encanta el suport que rebem aquí a un projecte d’art, ciència i tecnologia que de vegades costa d’explicar”.

tracking