SEGRE

ART NOVES TECNOLOGIES

La lleidatana Sònia Alins, 'protagonista' a la Fira del Llibre de Bolonya

Seleccionen l’app amb les il·lustracions de la lleidatana sobre personatges femenins || De l’1 al 4 d’abril a la ciutat italiana

Les dones de l’app de Sònia Alins, com la pintora Frida Kahlo.

Les dones de l’app de Sònia Alins, com la pintora Frida Kahlo.SÒNIA ALINS/LEARNY LAND

Creat:

Actualitzat:

Les il·lustracions de la lleidatana Sònia Alins s’han donat a conèixer en els últims anys per diferents punts del planeta. Ara, ha conquerit una nova localitat, Bolonya. La ciutat italiana acollirà de l’1 al 4 d’abril la pròxima edició de la Fira Internacional del Llibre Infantil, un dels esdeveniments de més prestigi en l’àmbit editorial dirigit sobretot als més petits. Un dels últims treballs de la il·lustradora lleidatana la convertirà en una protagonista destacada de l’esdeveniment. Es tracta de l’aplicació (app) women-who-changed-the-world (dones que han canviat el món), que Alins ha creat recentment per a la firma catalana Learny Land, dirigida especialment al públic infantil per a dispositius iPhone i iPad. Aquesta aplicació educativa –que ja va avançar SEGRE el gener passat– ha estat ara seleccionada entre els millors projectes editorials digitals de la secció de premis del certamen italià.

Figurar entre els premiats i seleccionats a la Fira de Bolonya representa un reconeixement internacional a la innovació, a les noves tendències i a la creativitat en el desenvolupament de productes de contingut digital per a nens de fins a 15 anys.

Una app pedagògica perquè els nens coneguin la història d’algunes dones que van canviar el món

Val a destacar que l’app il·lustrada per Alins retrata vuit dones que no només van destacar en els seus respectius àmbits professionals sinó que van trencar motllos i van ajudar a començar a canviar la concepció “masculina” de la història del món.

Així, entre les protagonistes d’aquesta aplicació pedagògica, els més petits poden trobar i conèixer d’una forma divertida les històries de l’aviadora nord-americana Amelia Earhart; l’activista pels drets civils als EUA Rosa Parks; la pintora mexicana Frida Kahlo; la científica Marie Curie, guanyadora de dos premis Nobel; o les primeres dones a l’espai, les cosmonautes soviètiques Valentina Tereixkova i Svetlana Savítskaia.

Les dones de l’app de Sònia Alins, com la pintora Frida Kahlo.

Les dones de l’app de Sònia Alins, com la pintora Frida Kahlo.SÒNIA ALINS/LEARNY LAND

tracking