SEGRE

PATRIMONI REFORMES

Cervera 'reobre' les portes de l'Auditori

La remodelació de la històrica sala s’ha prolongat durant cinc mesos || Acull avui les jornades ‘Art Singular’, en les quals participen professionals del món de l’art

Panoràmica de l’Auditori de Cervera presa ahir des de l’escenari després de finalitzar les reformes.

Panoràmica de l’Auditori de Cervera presa ahir des de l’escenari després de finalitzar les reformes.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de la Segarra reobre avui les portes de l’Auditori després de cinc mesos de reformes, per acollir les jornades Art Singular, organitzades per la Fundació Josep Santacreu i en les quals participaran diferents personalitats dedicades a l’art i professionals de les entitats socials.

Segons l’alcalde de la localitat, Ramon Royes, la restauració de l’edifici és una de les obres més emblemàtiques que deixarà a la ciutat la capitalitat de la Cultura Catalana.

L’edifici, anterior al naixement de la Generalitat (1359) i en el qual es van firmar els capítols matrimonials dels reis catòlics (1469), ha estat reformat totalment des de les teulades fins a la mateixa sala, en la qual s’ha afegit un nou espai per als serveis i un vestíbul per als intèrprets.

Així mateix, s’han eliminat les barreres arquitectòniques d’accés i s’ha millorat substancialment l’acústica amb la incorporació d’uns grans plafons de fusta i la instal·lació de parquet a l’escenari. També hi ha hagut canvis pel que fa a il·luminació i s’ha pintat l’interior del conjunt en tons més clars. En total, la inversió de la reforma de l’Auditori va ser de 120.000 euros.

Segons Royes, l’adequació i reforma de l’espai era una actuació prioritària ja que s’utilitza periòdicament per a múltiples activitats, com les de l’Aula d’Extensió Universitària, els cicles de concerts dels Amics de la Música o els del Conservatori. Així mateix, és la seu dels concerts del festival de Pasqua, del Festival Internacional de Música i també el punt neuràlgic de les diferents exposicions i conferències de la ciutat.

tracking