SEGRE

LITERATURA ACTIVITATS

Roser Capdevila, 'padrina' de l'Encontats de Balaguer

La quarta edició del Mercat del Conte Infantil, el diumenge 7 d’abril || Parades de llibres, contacontes i animació familiar

Presentació ahir a Balaguer de la quarta edició de l’Encontats.

Presentació ahir a Balaguer de la quarta edició de l’Encontats.AYUNTAMIENTO DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició de l’Encontats, el Mercat del Conte Infantil de Balaguer, el diumenge 7 d’abril, comptarà com a padrina amb l’escriptora i il·lustradora barcelonina Roser Capdevila, creadora dels populars personatges de Les tres bessones. Capdevila, autora de la imatge del cartell de l’Encontats 2019, va participar ahir en la presentació del certamen a la biblioteca Margarida de Montferrat, en un acte també amb l’assistència de l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal. Capdevila, autora també de personatges infantils com la Bruixa Avorrida, compta entre múltiples distincions amb la Creu de Sant Jordi o la Medalla d’Or al Mèrit a les Belles Arts del ministeri de Cultura.

La jornada literària, en la qual el públic podrà conèixer i adquirir les últimes novetats en el gènere infantil i juvenil, es desenvoluparà a partir de les 10.30 hores a la zona del Viver d’Empreses, la plaça del Pou i el Casal Lapallavacara. En aquesta ocasió, l’espai de jocs familiars s’ubicarà al carrer Pintor Borràs per enllaçar-lo amb l’espai per a nadons situat a Lapallavacara.

La creadora de ‘Les tres bessones’ també és l’autora del cartell de l’Encontats 2019

Entre els artistes que participaran en la jornada figuren la Companyia Sim Salabim (que protagonitzarà l’espectacle inaugural), Sandra Rossi, Fes-t’ho com Vulguis, Umpalumpa, Patricia McGill i Carles Alcoy entre els contacontes per a nadons i nens de més de 4 anys. La companyia lleidatana Campi Qui Pugui també animarà l’Encontats amb l’espectacle itinerant Rats.

La clausura tindrà ritme musical amb el grup Xiula i el muntatge Donem-li una volta al cos. La plaça del Pou també acollirà l’autocaravana de cine Puck, un singular auditori per poder disfrutar de pel·lícules d’animació.

D’altra banda, el dimecres 3 d’abril el certamen organitzarà una jornada professional dirigida al col·lectiu de bibliotecaris de Lleida, que tindrà així també un paper important a l’Encontats com a agents promotors de la lectura. Es tracta d’una sessió de formació titulada Endinsar-se en el bosc. La conversa literària a través dels àlbums. Estratègies per dinamitzar els clubs de lectura.

tracking