SEGRE

CINE GUARDONS

La Mostra de Lleida, premi de la premsa iberoamericana

Concedit pels corresponsals a Espanya en el 25 aniversari del certamen

L’actor Eduardo Noriega, Premi d’Honor de la Mostra el 2018.

L’actor Eduardo Noriega, Premi d’Honor de la Mostra el 2018.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Corresponsals de la Premsa Iberoamericana (ACPI) a Espanya va aprovar per unanimitat de la junta directiva la concessió del premi Cooperació 2019 a la Mostra Internacional de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebra a Lleida des del 1995 i que aquest any celebrarà el 25è aniversari.

L’associació de corresponsals llatinoamericans –amb una història de més de cinquanta anys– reconeix cada any amb aquest guardó persones, institucions o organitzacions que potencien la imatge d’Iberoamèrica a través de la cooperació institucional, cultural, científica, social, comercial, diplomàtica o de desenvolupament sostenible.

El premi, anunciat ahir, es concedeix a la mostra “pel rigor amb què atansa cada any, a través del setè art, la realitat i la ficció d’una vasta geografia rica en diversitat cultural, en la defensa de valors socials, i per saber seleccionar un cine amb una narrativa d’identitat molt definida i inconfusible”. La cerimònia de lliurament del premi se celebrarà a Madrid durant la segona quinzena del pròxim mes de maig.

De fet, la mostra rebrà el guardó uns dies abans de l’edició del vint-i-cinquè aniversari, ja que aquest any s’han canviat les dates del festival, que se celebrarà entre els dies 6 i 13 de juny en lloc del mes d’abril, com es va anunciar el mes passat. El canvi de mes també permetrà una programació més oberta a la ciutat, amb activitats paral·leles a l’aire lliure.

tracking