SEGRE

MÚSICA NOVETAT

Primer treball discogràfic d'un grup de fusió de la Segarra

Lasta Sanco barreja el rock amb música africana i electrònica

Dídac Prat, Darío Díaz, Gerard Royes i Bernardo Manzambi, integrants de Lasta Sanco.

Dídac Prat, Darío Díaz, Gerard Royes i Bernardo Manzambi, integrants de Lasta Sanco.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova banda de la Segarra Lasta Sanco acaba de publicar Agunta, el seu primer treball discogràfic, sota el segell Coopula. Es tracta d’un EP de cinc temes de pur mestissatge, en el qual els integrants fusionen rock, música africana i electrònica, i s’expressen indistintament en català, castellà, esperanto i lingala (llengua centreafricana). Un dels seus trets característics és l’ús de sintetitzadors “per aconseguir de forma econòmica sons per als que es requeriria tota una orquestra”, explica el teclista Dídac Prat. Els altres integrants del grup són Darío Díaz a la guitarra, Gerard Royes a les baquetes i Bernardo Manzambi a càrrec del micròfon i la percussió.

Les cinc cançons que conformen Agunta s’inclouran al primer àlbum, Perdita Kompaso (brúixola perduda en esperanto) i es presentaran el dissabte 13 d’abril en un concert al Casal de Cervera. “Són un crit d’esperança per fer front a qualsevol tipus de maltractament”, subratlla Prat.

Encara que Lasta Sanco va pujar per primera vegada en un escenari aquest mateix any al Carnaval de Solsona, els integrants carreguen a l’esquena molts anys de trajectòria. Manzambi va ser un dels líders del projecte musical Sound de Secà, guardonat en el seu dia com a millor banda de percussió de Catalunya; Darío Díaz va ser al capdavant de les guitarres a la banda de pop-rock psicodèlic Natiu, i Gerard Royes és exmembre de Cor Roent i un dels bateries de renom de la comarca de la Segarra.

tracking