SEGRE

PUBLICACIONS NOVETAT

'Reviuen' clàssics infantils de Vallverdú

La Galera reedita 'En Roc drapaire', premi Folch i Torres 1970, i a la tardor el popular 'Rovelló' || Nova col·lecció també amb obres de Cabré, Teixidor o Pilarín Bayés

Josep Vallverdú i Pilarín Bayés (al centre de la foto), durant la presentació de la col·lecció a Barcelona.

Josep Vallverdú i Pilarín Bayés (al centre de la foto), durant la presentació de la col·lecció a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'editorial La Galera, especialitzada en llibres infantils i juvenils, va presentar dijous una nova col·lecció que recupera alguns dels seus clàssics més emblemàtics, entre els quals En Roc drapaire, la història amb què Josep Vallverdú va guanyar el premi Folch i Torres el 1970. L'escriptor lleidatà va repetir èxit aquell any la Nit de Santa Llúcia després d'emportar-se aquest mateix premi de literatura infantil el 1968 amb Rovelló, que també es va convertir des de llavors en tot un clàssic de les novel·les infantils. Precisament, la nova col·lecció de La Galera té previst reeditar Rovelló la tardor vinent.

Vallverdú va participar en la presentació a Barcelona d'aquesta nova iniciativa editorial, en un acte en què va compartir protagonisme amb altres autors que veuran reviure també les seues històries, com Joaquim Carbó (La colla dels deu) o Pilarín Bayés, autora de les il·lustracions d'El Zoo d'en Pitus, de Sebastià Sorribas. La història que en Roc Pons no coneixia, de Jaume Cabré, i Dídac, Berta i la màquina de lligar boira, d'Emili Teixidor, completen els cinc primers títols de la col·lecció que acaben de sortir al mercat. La directora editorial d'Enciclopèdia Catalana, Ester Pujol, va explicar que “l'objectiu és poder compartir les lectures que van marcar la infantesa de diverses generacions i que, així, els nens d'avui puguin disfrutar de les mateixes històries que va captivar els seus pares quan eren petits”. Vallverdú va expressar l'emoció que va tenir al poder tornar a llegir el seu llibre –en edició facsímil que reprodueix l'original– després de tants anys i va assegurar que “vaig gaudir com un nen”.

tracking