SEGRE

Lleida tindrà una escola de cine i TV

L’Escola Catalana de Cinema i Televisió oferirà una diplomatura en Direcció Cinematogràfica i cursos monogràfics

El director de l'ECCIT David Casals-Roma, ahir al plató de Lleida TV.

El director de l'ECCIT David Casals-Roma, ahir al plató de Lleida TV.Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida tindrà a partir del 23 de setembre una escola de cine a la ciutat. Es tracta de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT), una acadèmia impulsada i dirigida pel lleidatà expert en tècniques cinematogràfiques David Casals- Roma, amb el suport de la Paeria, el Parc Tecnològic i el Magical. Aquest centre audiovisual, ubicat al Turó de Gardeny, serà on s’impartiran les classes teòriques de la diplomatura de Direcció Cinematogràfica. “Encara que sempre vaig tenir la idea al cap, vaig prendre la decisió de crear l’escola després de comprovar com a docent a Barcelona que alguns dels meus alumnes viatjaven cada dia des de Lleida per assistir a classe”, explica Casals. Així mateix, confia que la localització estratègica de la ciutat atregui alumnes forans. “La meua visió del projecte és autonòmica i no només local”, subratlla. La diplomatura de Direcció Cinematogràfica és el plat fort d’ECCIT. Té una durada de tres anys i “a l’acabar els estudis els alumnes tindran un títol propi avalat per una universitat al mateix nivell que altres escoles de cine com l’ECIB de Barcelona o l’ECIR de Reus”, explica Casals. Les classes inclouran “un màxim de 30 alumnes per no afectar la qualitat dels estudis i durant les pràctiques es dividiran en grups reduïts perquè tots aprenguin de la mateixa manera”, afegeix.

Així mateix, l’acadèmia oferirà cursos monogràfics sobre escriptura de guió de ficció i documental, direcció de fotografia, muntatge i interpretació, “dirigits a professionals que vulguin especialitzar-se dins del sector” i s’impartiran un dia a la setmana de 19.00 a 21.00 durant tres mesos en un lloc cèntric de la ciutat “encara per confirmar”. A més, “algunes d’aquestes especialitats seran avalades per la UdL i comptaran com a crèdits universitaris a l’expedient de l’alumne”, explica Casals. Finalment, ECCIT posarà a disposició dels més joves tallers intensius d’estiu per a “principiants”.

El 25 d’abril es presentarà oficialment l’escola a les instal· lacions del Magical a les 12.30 h, i el 27 d’aquest mes hi haurà dos sessions de portes obertes (10.00 h i 12.00 h). Per a més informació, cal consultar el web oficial www.eccit.es.

Una diplomatura amb un equip docent ‘professional’ L’equip docent de la diplomatura de Direcció Cinematogràfica estarà compost per uns “15 professionals del món del cine”, entre els quals destaquen el mateix Casals i “professors experimentats de les escoles ESCAC i ECIB de Barcelona i l’ECIR de Reus”, assegura el lleidatà. Així mateix, es preveu incorporar algunes masterclass “amb directors destacats com el lleidatà Jaume Balagueró o Carla Simón, entre molts d’altres”, segons Casals, que afegeix que la escola és “a punt” de tancar un acord de col·laboració amb la Universitat de Massachusetts Amherst i l’escola de cine IDEM de Barcelona i Perpinyà “per oferir als nostres alumnes intercanvis amb aquests centres dedicats al món del cine”. Per accedir a l’escola “els futurs alumnes hauran de passar primer una prova de selecció”, explica Casals. I subratlla que “el preu dels estudis és inferior a altres escoles de cine catalanes, i això que les nostres instal·lacions són molt superiors a la majoria d’aquests centres”.

tracking