SEGRE

ART PINTURA

Torregrossa també ret homenatge a Benet Rossell amb una mostra d'obres

Inaugura avui l’exposició ‘Arrels enllà’

Vista de la sala La Capella de Torregrossa durant el muntatge de l’exposició que s’inaugurarà avui.

Vista de la sala La Capella de Torregrossa durant el muntatge de l’exposició que s’inaugurarà avui.AYUNTAMIENTO DE TORREGROSSA

Creat:

Actualitzat:

Després de tres intenses jornades de record i homenatge a Lleida a la figura i obra de Benet Rossell, la localitat de Torregrossa també ha volgut sumar-se al reconeixement a l’artista, que va morir l’agost del 2016, amb una exposició de les seues obres a la sala La Capella. La mostra, titulada Arrels enllà, s’inaugurarà al públic aquesta tarda, a les 18.00 hores, i es podrà visitar fins al 4 de maig durant els caps de setmana i festius de 18.00 a 21.00 hores. El galerista i dinamitzador cultural Albert Moré, amb arrels familiars en aquesta localitat del Pla d’Urgell, és el responsable de programació d’aquesta nova sala d’art ubicada en una antiga capella religiosa restaurada. Moré també coneixia personalment Benet Rossell i va voler especialment atansar la seua obra a aquest espai artístic de Torregrossa. Així ho recordava ahir Cristina Giorgi, viuda de Rossell i administradora del llegat de l’artista, que ha cedit per a l’ocasió prop d’una trentena d’obres, entre pintures, dibuixos, collages, gravats i fotografies, a banda d’una aquarel·la molt especial, l’únic dibuix d’infantesa que es conserva de l’artista, que data del 1950 a Tremp, quan tot just tenia 13 anys.

Giorgi va assenyalar que “aquesta aquarel·la il·lustra les arrels rurals de Rossell, per això també el títol de l’exposició es refereix a aquestes arrels amb les quals el públic de Torregrossa podrà identificar-se”. D’altra banda, Giorgi va mostrar la seua satisfacció per les tres jornades d’homenatge a Lleida al creador nascut a Àger: “Hem fet créixer Benet Rossell i a poc a poc l’anem situant al lloc que es mereix. Crec que ha estat l’inici d’una cosa que continuarà i que també beneficiarà el patrimoni cultural de Lleida.”

tracking