SEGRE

Les autoritats creuen que l'incendi de Notre Dame va ser accidental

Els experts encara no poden entrar al temple "perquè no és estable"

El foc ensorra l'agulla i part de la coberta de l'emblemàtica catedral de París.

Incendi a Notre DameACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats franceses prioritzen la hipòtesi d’un origen accidental de l’incendi que va devastar durant hores la catedral Notre Dame de París i els investigadors han començat ja a interrogar els testimonis. "Res ara per ara no va en la línia d’un acte voluntari", va destacar en declaracions a la premsa el fiscal de París, Rémi Heitz, que és el responsable de la investigació.

Heitz va explicar que els experts hauran de fer constatacions al lloc dels fets, però que no les podran efectuar fins que no entrin a l’edifici, una  cosa que de moment "no és possible perquè no és estable". Segons el seu relat, hi va haver una primera alerta a les 18.20 (16.20 GMT) però la constatació del foc va arribar 23 minuts més tard a l’embigat. Entretant, s’havia procedit a l’evacuació de la basílica.

La Fiscalia va obrir el mateix dilluns a la nit una investigació per "destrucció involuntària per incendi". Aquest dimarts al matí, el ministre de Cultura francès, Franck Riester, ja havia avançat que la hipòtesi més probable era la d’un incendi accidental que va semblar iniciar-se entorn de l’agulla de la catedral on s’estaven realitzant obres de restauració, per a la qual cosa s’havia muntat una bastida de 100 metres d’altura.

Cinc empreses treballaven en aquesta restauració i els interrogatoris de la quinzena d’empleats que eren presents han començat.

tracking