SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INFRAESTRUCTURES

El xalet dels Camps Elisis serà una nova biblioteca municipal

Segons va avançar Larrosa a la presentació dels actes oficials de Sant Jordi || L’estiu passat la Paeria va anunciar que es convertiria en un restaurant

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El xalet modernista dels Camps Elisis es convertirà en una nova biblioteca municipal de Lleida. Així ho va anunciar l’alcalde, Felix Larrosa, ahir durant la presentació de les activitats programades per aquest Sant Jordi. “La nostra intenció és cobrir les necessitats literàries de tot el marge esquerre de la ciutat”, va explicar Larrosa. El projecte forma part del Pla Estratègic de Cultura de la Paeria i es treballa conjuntament amb la Generalitat. “Ja vam iniciar converses amb l’anterior consellera de Cultura, Laura Borràs, i esperem reprendre-les amb Mariàngela Vilallonga”, va assegurar Larrosa, que va afegir que “estem acabant d’encaixar els metres que necessitaria la nova biblioteca”. Val a recordar que el juliol de l’any passat, el regidor de Comerç i Turisme, Rafael Peris, va anunciar que el xalet es convertiria en un restaurant, al ser aquesta l’opció escollida després d’un procés participatiu impulsat per la Paeria. Durant la recollida de propostes, un 58 per cent va apostar per donar-li usos de lleure i restauració, mentre que un 32 per cent es va decantar pels culturals i educatius. Per la seu apart, la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, va presentar ahir la quinzena edició del llibret de relats curts Escata de Drac. Relats de Sant Jordi. “Durant aquests quinze anys hi han col·laborat setanta escriptors i n’hem distribuït uns 45.000 exemplars”, va assegurar.

La Paeria homenatjarà l’escriptora Dolors Sistac

L’homenatge a l’escriptora lleidatana Dolors Sistac, Fragments de vida (Lleida, 1922-2018), serà l’acte destacat de les activitats organitzades per la Paeria amb motiu de Sant Jordi i se celebrarà dimecres que ve, dia 24, a les 20.00 h al Cafè del Teatre. La interpretació escènica serà a càrrec de l’actriu Clara Olmo i la intervenció musical de la pianista Marta Castelló. Els altres actes de la Setmana Literària seran una introducció a la figura de Pompeu Fabra (dilluns, 23. 11.00 h. Arxiu Municipal); el Concert Institucional de Sant Jordi amb la Banda Municipal (dilluns, 23. 18.45 h. Plaça Sant Joan); un ball de sardanes a càrrec de la Cobla Jovenívola d’Agramunt (dilluns, 23. 19.00 h. Pati de les Comèdies); l’espectacle Passem una Estona, de la companyia Nopatiskos Teatre (dijous, 25. 18.00 h. Biblioteca de Pardinyes); l’Aplec de la Mare de Déu de Montserrat amb la Bellpuig Cobla (dissabte, 27. 17.30 h. Pati de les Comèdies); la representació de l’obra teatral Qui ets? de Màrius Serra (dissabte, 27. 20.30 h. Teatre de l’Escorxador), i el recital de la soprano Ainhoa Arteta (dissabte, 27. 20.30 h. Auditori).

El xalet modernista dels Camps Elisis està tancat des del novembre del 2016.

El xalet modernista dels Camps Elisis està tancat des del novembre del 2016.S.E.

Larrosa i Parra, ahir a la presentació de les activitats de Sant Jordi al Centre Cívic de Balàfia.

Larrosa i Parra, ahir a la presentació de les activitats de Sant Jordi al Centre Cívic de Balàfia.PAERIA

tracking