SEGRE

SANT JORDI 2019

Llibreters, floristes i forners, optimistes davant de Sant Jordi

Preveuen un lleuger augment de vendes de roses i panets i igualar els llibres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Representants dels gremis lleidatans de llibreters, floristes i forners es van mostrar ahir optimistes amb vista a la Diada de Sant Jordi de dimarts vinent. Anna Balañá, presidenta del gremi de floristes de la ciutat, va augurar un “petit increment” en la venda de roses, encara que va apuntar que “dependrà molt de la meteorologia”. “En comparació amb Barcelona, nosaltres preveiem que pugi una mica la venda, sobretot en les varietats de color”, va explicar, i va afegir que “cada any que passa la gent s’interessa més per flors diferents de les de tota la vida. Per exemple, les bicolor, que l’any passat van tenir molt èxit”. Així mateix, Balañá preveu la mateixa quantitat de paradistes que l’any anterior, “unes quaranta en total”.

D’altra banda, el president del gremi de llibreters, Jordi Caselles, es va mostrar convençut que “la venda funcionarà igual que tots els anys”. “Al principi semblava que les dates d’enguany no ens serien favorables. Tanmateix, durant aquesta setmana la venda ha funcionat molt bé gràcies a les vacances escolars”, va afegir. Així mateix, va augurar que els llibres d’autors locals més venuts seran Lleida desapareguda, de Joan Torné i Sandro Machetti; Elogi del tres, de Marialba Revés; Atles de l’oblit, de Teresa Ibars; i Soc més de l’oest, del Postureig Lleida.

Quant al Gremi de Forners de les Terres de Lleida, la presidenta, Pilar Marqués, encara va ser més optimista que la resta i va vaticinar la venda de 85.000 panets de Sant Jordi, 5.000 unitats més que en la passada Diada. “El producte va ser creat fa uns 20 anys i cada vegada està més instaurat entre els lleidatans”, va assegurar Marqués.

Junts contra les parades il·legals Amb el suport de la presidenta de la Fecom, Maria Rosa Eritja, i el director de Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Ramon Alturo, els presidents dels tres gremis es van posicionar ahir en contra dels paradistes il·legals. Balañá va ser la que es va mostrar més taxativa i va instar la Paeria a fer alguna cosa en aquest sentit. “Fins fa pocs anys, el nostre gremi pagava una persona perquè s’encarregués de vigilar i denunciar les parades il·legals”, va explicar, i va afegir que “el preu no és excusa ja que també venem roses a tres euros i, de fet, més grans i boniques que les dels paradistes sense llicència”.

Representants dels gremis amb protagonisme a Sant Jordi, ahir a la plaça Víctor Siurana.

Representants dels gremis amb protagonisme a Sant Jordi, ahir a la plaça Víctor Siurana.MAGDALENA ALTISENT

tracking