SEGRE

MÚSICA FESTIVAL

Èxit del Festival de Pasqua

La majoria de concerts han penjat el cartell de ‘ple’ || El director aposta per les produccions pròpies i l’alcalde de Cervera s’acomiada amb agraïments

Com ja és tradició, un concert amb l’orgue de Francesco Teppati va tancar ahir el festival.

Com ja és tradició, un concert amb l’orgue de Francesco Teppati va tancar ahir el festival.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Pasqua de Cervera va tancar ahir la novena edició amb èxit rotund de públic, en especial l’últim cap de setmana, que bona part de les actuacions van penjar el cartell de complet. Un exemple d’això va ser el concert maridatge que va tenir lloc la nit de dissabte i que va omplir l’Auditori amb el pianista improvisador Marco Mezquida i el sommelier Jordi Martínez, que van oferir un amè diàleg artístic interactuant amb el públic, que va gaudir d’una degustació de vins i productes del territori.

El festival ha ofert catorze concerts entre l’11 i el 21 d’abril. Abans d’iniciar el concert de dijous amb l’estrena del poema simfònic 660 de Salvador Brotons, l’alcalde, Ramon Royes, va aprofitar per acomiadar-se (no es presenta de nou a les eleccions) i agrair la implicació de totes aquelles persones que han fet possible el festival, des del seu primer director, Xavier Puig, fins a l’alcalde que el va impulsar, Joan Valldaura, així com a tots els edils de Cultura, treballadors..., fins a arribar a l’actual director, Josep Maria Sauret.

En la novena edició, el festival ha ofert catorze concerts entre l’11 i el 21 d’abril

Aquest últim va destacar que “un dels objectius de cara al desè aniversari és consolidar l’aposta per la creació i la producció pròpia perquè les produccions del Festival de Pasqua s’exportin al país i al món”. Sauret també va reconèixer “l’efervescència dels músics de Cervera, com s’ha vist reflectit en la cantata de l’Espill encantat”. Sauret va avançar “l’aposta del festival per la música de cobla de concert i la música simfònica així com la música coral, que té una gran tradició a Cervera”. Una altra de les línies de futur que va apuntar el director és la de continuar recuperant patrimoni musical de l’Arxiu Comarcal de la Segarra. El director va agrair la tasca “de les institucions i persones implicades com el mateix padrí d’aquest any, Salvador Brotons, que aporten talent, energia i optimisme al nostre festival i ens ajuden a projectar-lo més enllà”.

El Festival de Pasqua es va acabar ahir a la tarda amb el concert del premiat organista Joan Seguí tocant l’orgue de Francesco Teppati (1895) que acull l’església de Sant Agustí. Seguí va oferir sonates de Ramon Carnicer, Antoni Soler i Narcís Casanoves i peces més populars com Pastoral de Frederic Mompou, Obstinat de Xavier Montsalvatge i Fontnegra i Fontalba de Robert de la Riba.

Com ja és tradició, un concert amb l’orgue de Francesco Teppati va tancar ahir el festival.

Com ja és tradició, un concert amb l’orgue de Francesco Teppati va tancar ahir el festival.SEGRE TÀRREGA

tracking