SEGRE

PATRIMONI INCIVISME

Apareixen almenys quatre pintades al castell de Sort

Apareixen almenys quatre pintades al Castell dels Comtes de Pallars || La fortalesa, que data del segle X, està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional

.

.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Castell dels Comtes de Pallars de Sort va aparèixer ahir amb almenys quatre pintades entre els seus murs, columnes i façanes. Es tracta d’actes vandàlics perpetrats amb esprais en els quals els autors van plasmar noms i símbols i van tacar parts de la fortalesa. El tinent d’alcalde de la capital del Pallars Sobirà, Baldo Farré, es va mostrar ahir indignat després de descobrir els fets i va assegurar que “presentarem la denúncia pertinent davant dels Mossos d’Esquadra i si tenim sort i trobem els culpables arribarem fins al fons de l’assumpte”.

El castell està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i, segons Farré, “no es tracta d’una simple façana, sinó de patrimoni històric de la nostra ciutat”. L’edil va afegir que “encara no sabem fins a quin punt poden ser nocives; si es troben totes a les parets reformades o també n’hi ha alguna a les originals”. D’aquesta manera, “fins que la policia no hagi fet la seua feina”, les tasques de neteja dels espais afectats hauran d’esperar. “Primer de tot, haurem d’analitzar bé els punts que s’han fet malbé per tal de saber si podrem utilitzar un tractament normal d’eliminació de les restes”, va explicar Farré. En un altre ordre de coses, el Castell dels Comtes de Pallars no apareix documentat fins al segle XIII, encara que es té constància de la seua relació amb els comtes de Pallars des del segle X. Actualment en desús, la fortalesa s’ha anat restaurant des de finals del segle passat.

tracking