SEGRE

LLETRES CERTÀMENS

El IV Segre de Negre, més internacional que mai

El festival literari de Lleida premiarà l’escriptor grec Petros Màrkaris per la seua trajectòria || Del 31 de maig a l’1 de juny

Balasch i Pagès, ahir a l’IEI durant la presentació.

Balasch i Pagès, ahir a l’IEI durant la presentació.PAGÈS EDITORS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival de novel·la negra de Lleida El Segre de Negre celebrarà del 31 de maig a l’1 de juny la IV edició, la més internacional fins al moment, amb la creació del premi Trajectòria Literària El Segre de Negre, que serà entregat a l’escriptor grec Petros Màrkaris, creador de l’inspector de policia Kostas Jaritos. “El Segre de Negre ja s’ha convertit en un festival de referència i aquest any el nostre repte és la seua internacionalització juntament amb el territori de Ponent”, va explicar ahir l’assessor cultural de l’IEI, Antoni Balasch, durant la presentació. Una altra de les novetats d’aquesta edició serà el seminari homònim, que se celebrarà entre el 30 i el 31 de maig al Rectorat, destinat a aquells lectors que vulguin iniciar-se en l’escriptura criminal, “amb uns professors de luxe com són Sebastià Bennasar, Emili Bayo, Susana Hernández i Màrkaris”, va subratllar Eulalia Pagès, directora de Pagès Editors. Així mateix, és la primera vegada que el certamen organitza una ruta literària, Els camins de l’Anna Grimm, que girarà al voltant d’aquesta sergent, personatge de l’escriptora lleidatana Montse Sanjuan.

El Segre de Negre està organitzat conjuntament per la Diputació de Lleida i Pagès Editors i, com a les edicions anteriors, el gruix de les activitats se celebraran a l’IEI i giren entorn de les presentacions de llibres, taules redones i “interrogatoris” en què els protagonistes són escriptors criminals. Lluís-Anton Baulenas, Màrius Serra, Carlos Zanón, Anna M. Villalonga, Sebastià Bennasar, Andreu Martín i Margarida Aritzeta, o els lleidatans David Marín, Montse Sanjuan i el director executiu de SEGRE, Juan Cal, són només alguns. Per a més informació, visiteu el web oficial del certamen, www.elsegredenegre.cat.

tracking