SEGRE

LITERATURA CERTAMEN

Escriptors que travessen l'Atlàntic

Jaume Pont, Montse Sanjuan, Juan Cal o Maria Barbal, protagonistes a la Fira del Llibre de Buenos Aires || Amb lectures i presentació de novetats

La directora de l’Institut Llull, Iolanda Batallé, a la inauguració.

La directora de l’Institut Llull, Iolanda Batallé, a la inauguració.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 45a Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires, un dels esdeveniments literaris més importants de Llatinoamèrica –des de dijous passat i fins al 13 de maig–, comptarà amb diversos autors lleidatans, que protagonitzaran lectures, debats i presentacions de llibres en un any en què Barcelona és la ciutat convidada (vegeu el desglossament). El poeta Jaume Pont serà el primer a debutar, avui dissabte, en el marc del Festival Internacional de Poesia, que es porta a terme dins del certamen. “Llegiré poemes de tots els meus llibres, a més d’altres d’inèdits, en català i després en la seua versió en castellà. D’aquesta forma, qui escolti els versos podrà fer-se una idea completa de la varietat de registres d’una veu poètica”, va explicar Pont a SEGRE aquesta setmana, just abans de partir cap a la capital argentina. La setmana que ve serà el torn de Montse Sanjuan i el director executiu de SEGRE, Juan Cal, dos autors que arribaran a Buenos Aires de la mà de Milenio, el segell en castellà de Pagès Editors. El dissabte 4 de maig protagonitzaran el debat La narrativa actual en Catalunya: narcotráfico, crimen, novela histórica. Sanjuan presentarà la seua sèrie de la sergent Anna Grimm –el primer llibre de la qual ja es va traduir al castellà el 2016–, i Cal farà el mateix amb les novel·les El exilio de Mona Lisa i Operación Bucéfalo. Sanjuan va explicar que “serà una nova vivència personal i donarà més visibilitat a les nostres obres en un món amb molta competència”. Els dos tenen prevista també una presentació dels seus llibres el divendres 3 a la llibreria Waldhuter, al cèntric barri de Buenos Aires de Palermo.

Inauguren l’estand català, amb més de cinquanta autors

La Fira del Llibre de Buenos Aires va obrir dijous (matinada d’ahir a Espanya) amb Barcelona com a ciutat convidada i posteriorment es va inaugurar l’estand barceloní. La capital catalana, amb el suport de l’Institut Llull i la Generalitat, entre altres institucions, hi presenta 120 activitats, 56 autors, exposicions i l’actuació de Sílvia Pérez Cruz. Maria Barbal, l’escriptor de Solsona Raül Garrigasait i l’autora de la Seu Teresa Colom, Maite Carranza, Gemma Lienas, Josep Piera, Care Santos, Joan-Lluís Lluís o Carlos Zanón són altres autors convidats.

tracking