SEGRE

CERTÀMENS COMMEMORACIONS

Lleida celebra el Dia de la Dansa amb l'actuació de tretze escoles

Amb l’espectacle ‘Junts per la dansa’ a la plaça Sant Joan

Una de les actuacions d’ahir de l’espectacle Junts per la Dansa de Lleida.

Una de les actuacions d’ahir de l’espectacle Junts per la Dansa de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dansa clàssica, urbana, contemporània, balls de saló i fins i tot flamenc van ser els estils que es van escenificar ahir a la desena edició de Junts per la Dansa de Lleida, celebrada en una plaça Sant Joan que es va omplir de gom a gom per gaudir dels balls de tretze escoles lleidatanes. “Aprofitem el Dia Internacional de la Dansa per fomentar l’amor pel ball al nostre territori”, va explicar Irene Cascos, directora d’Arts Centre i secretària de Centres Privats Associats de Dansa Terres de Lleida (CAD), entitat organitzadora de l’acte. I va afegir que “atansar la dansa al carrer ens permet fer-la més pròxima a la gent i trencar l’estigma elitista que encara té per a alguns”.

Va presentar l’acte la regidora de Cultura de la Paeria Montse Parra, que va llegir un manifest del ballarí barceloní Cesc Gelabert en defensa del “moviment corporal” com a pilar fonamental de la cultura, abans de donar pas a les actuacions dels protagonistes, des de nens de quatre anys fins a adults. L’acte es va iniciar a les 18.00 hores i va comptar amb les actuacions de les escoles lleidatanes Arts, Zona Making Of, Espai Dansa, Dancescape, IDAE, Factoria, Dansa Estudi, Ares Dance Studio, d’Alcarràs; Montse Esteve, de Guissona; Estil Dansa, de les Borges Blanques; Escola d’Almenar i Dansa Montse Miret, de Mollerussa i Balaguer.

El Dia de la Dansa se celebra el 29 d’abril de cada any commemorant el naixement de Jean-Georges Noverre, creador del ballet modern.

tracking