SEGRE

LITERATURA CONCURSOSLITERATURA CONCURSOS

Una professora del Bages s'endú el Novel·la Breu de Mollerussa

La guanyadora del premi, al centre, amb representants del jurat, el consistori i l’editorial.

La guanyadora del premi, al centre, amb representants del jurat, el consistori i l’editorial.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La filòloga i professora de català Ignacia Nacenta és la guanyadora del 31 Premi de Novel·la BreuCiutat de Mollerussa, dotat amb 5.000 euros, ambNines russes. L’obra comença quan un matrimoni decideix complir una vella il·lusió i es compra una casa davant del mar, un fet que porta a la parella a patir una crisi econòmica i és l’inici d’una espiral de problemes. A la novel·la apareixen mes personatges: “Nines russesés la història d’una persona que recorda a una altra, que alhora ens porta a un altre personatge que, sota la seua pell, amaga a algú,” tal com va explicar la guanyadora, més coneguda com a Natxa, natural de Barcelona però veïna ja des de fa anys de Sant Fruitós de Bages. El president del jurat, l’escriptor Josep Borrell, va destacar el bon nivell narratiu de les 37 obres presentades a concurs encara que es va optar per deixar desert l’accèssit, dotat amb 1.000 euros. Juntament amb Borrell, el jurat estava format pels escriptors Pep Coll, Albert Villaró i Llucia Ramis, a més de la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. L’obra la publicarà Pagès Editors. El veredicte es va donar a conèixer ahir en un acte literari celebrat al teatre L’Amistat, presentat pel periodista i subdirector de RAC1 Jofre Llombart, que també va explicar amb la música de & The Band, l’orquestra d’adults de l’Escola Municipal de Música. La guanyadora del premi que concedeix l’ajuntament de Mollerussa és llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica i actualment imparteix classes en l’institut de Navarcles. En la seua faceta literària, va guanyar el Concurs de Relats de Sant Jordi 2015 atorgat perRegió 7. Per a Nacenta, ha estat la seua primera novel·la, per la qual cosa es va mostrar satisfeta pel guardó que entrega la capital del Pla d’Urgell. En el seu discurs, va recordar que els seus estudis els va cursar en la Universitat de Lleida. “És una província que vull molt”, va remarcar.

L’entrega del premi forma part de les festes de Sant Isidori, que continuen avui amb la Diada de la Puntaire i la Trobada Bastonera, organitzada pel Casal L’Arreu.

L’obra guanyadora és la primera novel·la d’aquesta filòloga barcelonina veïna de Sant Fruitós de Bages

L’obra guanyadora és la primera novel·la d’aquesta filòloga barcelonina veïna de Sant Fruitós de Bages

?

mollerussa

La filòloga i professora de català Ignacia Nacenta és la guanyadora del 31è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, dotat amb 5.000 euros, amb Nines russes. L’obra comença quan un matrimoni decideix complir una vella il·lusió i es compra una casa al davant del mar, un fet que porta la parella a patir una crisi econòmica i és l’inici d’una espiral de problemes. A la novel·la apareixen mes personatges: “Nines russes és la història d’una persona que en recorda una altra, que alhora ens porta a un altre personatge que, sota la pell, amaga algú”, tal com va explicar la guanyadora, més coneguda com Natxa, natural de Barcelona però veïna ja des de fa anys de Sant Fruitós de Bages. El president del jurat, l’escriptor Josep Borrell, va destacar el bon nivell narratiu de les trenta-set obres presentades a concurs encara que es va optar per deixar desert l’accèssit, dotat amb 1.000 euros. Juntament amb Borrell, el jurat el formaven els escriptors Pep Coll, Albert Villaró i Llucia Ramis, a més de la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. L’obra la publicarà Pagès Editors. El veredicte es va donar a conèixer ahir en un acte literari celebrat al teatre L’Amistat, presentat pel periodista i subdirector de RAC1 Jofre Llombart, que també va comptar amb la música de &The Band, l’orquestra d’adults de l’Escola Municipal de Música. La guanyadora del premi que concedeix l’ajuntament de Mollerussa és llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica i actualment imparteix classes a l’institut de Navarcles.

Pel que fa a la seua faceta literària, va guanyar el Concurs de Relats de Sant Jordi 2015 atorgat per Regió 7. Per a Nacenta, ha estat la seua primera novel·la, per la qual cosa es va mostrar satisfeta pel guardó que entrega la capital del Pla d’Urgell. Al discurs, va recordar que va fer els seus estudis a la Universitat de Lleida. “És una província que estimo molt”, va remarcar. L’entrega del premi forma part de les festes de Sant Isidori, que continuen avui amb la Diada de la Puntaire i la Trobada Bastonera, organitzada pel Casal L’Arreu.

La guanyadora del premi, al centre, amb representants del jurat, el consistori i l’editorial.

La guanyadora del premi, al centre, amb representants del jurat, el consistori i l’editorial.J.GÓMEZ

tracking