SEGRE

Cultura

Un artista saragossà guanya el Sant Jordi de Belles Arts

Jorge Egea, amb l’escultura de bronze ‘Eduard’ || Sant Bartomeu de Bellpuig exposa fins al 2 de juny les obres finalistes

L’artista Jorge Egea (al centre), ahir al costat de les autoritats, amb la seua escultura en primer pla.

L’artista Jorge Egea (al centre), ahir al costat de les autoritats, amb la seua escultura en primer pla.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La catorzena edició del Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi, que convoca la Fundació Jaume Perelló i patrocina la Diputació de Lleida, va distingir ahir amb el primer premi (6.000 euros) el saragossà establert a Barcelona Jorge Egea Izquierdo per una escultura de bronze, Eduard, amb què l’artista “busca l’harmonia del cos en repòs d’un adolescent, contemplant l’espai, el paisatge i la llum d’inspiració mediterrània”. El segon premi (2.500 euros) va ser per a Ondina Oliva, de Figueres, per la peça Fusió, un modelatge de refractari, cocció de llenya i sulfats.

La resolució del certamen va tenir lloc al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, que acollirà fins al pròxim dia 2 de juny l’exposició de les vint-i-cinc obres finalistes d’aquesta edició del certamen, a la qual se n’han arribat a presentar un total de quaranta-nou.

Les peces d’art tridimensional també podran veure’s més endavant a Torrefarrera, on l’ajuntament col·labora en aquest premi, i a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

L’acte va comptar amb l’actuació musical de la soprano Montserrat Isanta, acompanyada al piano per Nazanin Yalda.

Val a recordar que el Premi de Belles Arts Sant Jordi es convoca anualment combinant de forma alternativa la pintura i l’art tridimensional.

tracking