SEGRE

ESTUDI

Aquests són els sous més alts del cinema el 2019

Destaca l’impacte de la plataforma d'"streaming" Netflix en els guanys de les estrelles

Aquests són els sous més alts del cinema el 2019

Aquests són els sous més alts del cinema el 2019EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els actors Ryan Reynolds, Dwayne Johnson ("La Roca") i Robert Downey Jr. tenen aquest any els salaris més alts de la indústria del cinema gràcies als seus nous projectes, segons la revista especialitzada Variety, que destaca l’impacte de la plataforma d'"streaming" Netflix en els guanys de les estrelles.

Reynolds guanya en aquest camp per golejada, ja que s’emportarà 27 milions de dòlars per protagonitzar la pel·lícula de Netflix "Six Underground", dirigida per Michael Bay, que versa sobre un grup justicier finançat per milionaris i encara no té data d’estrena.

Al segon lloc de la llista hi ha "La Roca" i Downey Jr., que s’embutxacaran 20 milions de dòlars cadascú: el primer per la nova entrega de la franquícia "Fast and Furious", que arriba a la gran pantalla a EUA aquest agost, i el segon per "The Voyage of Doctor Dolittle", prevista per al gener del 2020.

El següent és Will Smith, amb 17 milions de dòlars per "Bad Boys for Life" (gener de 2020), encara que la revista assenyala que "probablement obtindrà 35 milions de Netflix a canvi de reprendre el seu paper d’ocurrent policia a 'Bright 2'.

L’intrèpid Jason Statham, una altra de les estrelles de "Fast and Furious", no guanyarà tant com el seu company "La Roca" però encara així es col·loca en el rànquing dels sous més grans amb 13 milions de dòlars, una xifra en el rang del que Tom Cruise cobrarà per "Top Gun: Maverick" (juny de 2020), entre 12 i 14 milions.

És un salari similar a què Variety calcula per a la primera actriu a la llista, Emily Blunt, que portarà la segona entrega del seu "thriller" "A Quiet Place" als cinemes el maig de 2020 per uns 12 o 13 milions de dòlars, pràcticament la meitat que els actors més ben pagats.

Brad Pitt i Leonardo DiCaprio, els protagonistes del nou de Quentin Tarantino, "Once Upon a Time in Hollywood", obtindran un xec de 10 milions cadascú pel que promet ser un superèxit aquest estiu, i el mateix cobrarà l’actriu Gal Gadot per "Wonder Woman 1984", d’estrena el juny de 2020.

"Encara que a Gal Gadot li van pagar una misèria per crear el rol de Wonder Woman a 'Batman v Superman: Dawn of Justice' el 2016, n’aconseguirà uns d’heroics 10 milions per portar els icònics braçalets" de la nova entrega, postil·la la publicació.

Variety estima que Margot Robbie podria cobrar entre 9 i 10 milions de dòlars per "Birds of Prey", i apunta a més que ser productora de la mateixa pel·lícula que interpreta contribueix a pugui "aconseguir acords més enriquidors".

Integren els últims llocs de la llista, Idris Elba ("Fast and Furious") i Ben Affleck ("Triple Frontier"), amb 8 milions; Kristen Stewart ("Charlie’s Angels"), 7 milions; Martin Lawrence ("Bad Boys for Life"), 6 milions; Joaquin Phoenix ("Joker"), 4,5 milions, i Jessica Chastain ("It: Chapter 2"), 2,5 milions.

Respecte al paper de Netflix, la revista assegura que està "reforçant les remuneracions dels actors més famosos en el negoci en un moment en què els estudis s’estan tornant flagrantment parcs en firmar xecs generosos".

No obstant això, les estrelles no augmenten els seus guanys amb l’èxit d’una pel·lícula en aquesta plataforma, ja que no hi ha una àmplia distribució en sales de cinema i els ingressos procedeixen principalment de les subscripcions. "Com a reflex d’aquesta realitat, els salaris de Netflix tendeixen a ser més grans", conclou.

tracking