SEGRE

CERTÀMENS PROGRAMA

El Festival de Rialp aposta per la diversitat musical

El flamenc i la cançó d’autor se sumen a la música clàssica || Amb 12 actuacions del juliol al setembre a Lleida i el Sobirà

424140_1.jpg

424140_1.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Música de la Vila de Rialp, que se celebrarà del 17 de juliol al 26 de setembre, torna a apostar en la seua XIX edició per la diversitat musical. Si l’any passat ja va sumar a la tradicional programació de música clàssica i contemporània la cançó d’autor i el flamenc, en aquesta ocasió no només els conserva, sinó que els consolida incorporant actuacions de mestres guitarristes de la música gitana i la nova cançó catalana.

El jove talent del piano a Catalunya Eudald Buch (1997), serà l’encarregat d’inaugurar el certamen en un concert gratuït que, com ja és tradició, serà l’únic que se celebri a l’IEI de Lleida, en aquesta ocasió el 17 de juliol a les 19.30 hores. El dissabte 3 d’agost serà el torn de l’orquestra simfònica Victòria dels Àngels, dirigida pel lleidatà Pedro Pardo, a l’església parroquial de Rialp a les 22.00, mateixa hora i espai en què se celebraran la resta de concerts excepte el de clausura. El duo format per la trompetista Mireia Farrés i la pianista Mercè Hervada actuarà el 8 d’agost. Dos dies després, torna el violoncel·lista Arnau Tomàs per acabar el repertori de suits de Johann Sebastian Bach que ja va iniciar l’edició anterior. El dia 13 serà el torn del quartet valencià de corda Valencia String Quartet.

Dos dies després arribarà el concert d’un altre quartet liderat per Toti Soler, guitarrista referent de la nova cançó catalana. L’endemà, el 16 d’agost, el sextet alemany de corda Philharmonisches Camerata Berlin interpretarà peces de Mozart i Txaikovski i, dia el 17, serà el torn del Barcelona Guitar Trio & Dance en un concert d’homenatge a Paco de Lucía amb la col·laboració de dos ballarins.

La cantaora Clara Montés i el guitarrista flamenc José Luis Montón s’encarregaran de l’actuació de la nit del 24 d’agost i el cantautor barceloní Jordi Montañez farà el mateix la nit del 31. La pianista Patrícia Garcia Gil oferirà un concert el dia 7 de setembre en el qual repassarà peces clàssiques del segle XIX.

El festival s’acomiadarà definitivament el 26 del mateix mes amb un concert gratuït a l’edifici Germans Farrero de Rialp amb el concert del pianista Josep Colom amb la Banda del Peirot.

tracking