SEGRE

COL·LEGIS PROFESSIONALS GUARDONS

La millor arquitectura de Lleida dels últims cinc anys

El Col·legi d’Arquitectes distingeix cinc projectes i els exposa a l’IEI || L’estudi Ianua, premi per a joves arquitectes

Entrega dels premis d’arquitectura de Lleida, ahir a l’IEI.

Entrega dels premis d’arquitectura de Lleida, ahir a l’IEI.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va entregar ahir a l’Institut d’Estudis Ilerdencs els premis de la cinquena edició de la Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida i també el cinquè Premi Ignasi Miquel per a joves arquitectes, que distingeixen les obres més significatives en l’àmbit de la província de Lleida, acabades entre l’1 de gener del 2014 i el 31 de desembre del 2018. L’acte va comptar amb la presència de la degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig, i el president de la demarcació de Lleida del COAC, Víctor Pérez-Pallarès. Tot seguit, a la sala Montsuar de l’IEI es va inaugurar l’exposició amb tots els projectes presentats a la Mostra, que podrà visitar-se fins al 26 de maig, i també es va presentar el catàleg del certamen.

El jurat, format pels arquitectes Enric Batlle, Alfredo Payá i Guadalupe Piñera, va triar les obres guanyadores i finalistes d’entre els 57 treballs rebuts a la convocatòria. La reconstrucció d’una cabana de pastors al Pla de l’Estany d’Estanilles (Pallars Sobirà), de l’arquitecte Josep Bunyesc, va guanyar en la categoria d’edificis de nova planta de promoció pública.

La situació actual de l’arquitectura a Lleida, a debat a l’IEI el 23 de maig amb els guanyadors

En la categoria de promoció privada, Julio Mejón es va imposar en l’apartat d’edifici unifamiliar, mentre que el d’habitatges plurifamiliars va quedar desert. La Casa de Fuet de Lleida, de Jaume Terés, va ser guardonada en la categoria d’intervencions de restauració en el patrimoni. L’auditori construït amb palla per al concert Els 4 Elements, de Josep Maria Puigdemasa, es va emportar el premi d’intervencions en espais exteriors, mentre que en el d’interiors va ser guardonat Jaume Farreny per l’exposició Ramon Maria Puig / Arxiu 1964-2015.

D’altra banda, l’estudi Ianua Arquitectures, integrat per Núria Laplaza, Mercè Manonelles i Xavier Solans, va ser distingit amb el Premi Ignasi Miquel al destacar el jurat “la seua implicació en la professió i la diversitat d’enfocaments de les seues propostes”.

El 23 de maig se celebrarà una taula redona amb els guanyadors per debatre sobre la situació actual de l’arquitectura a Lleida.

tracking