SEGRE

Mor als 74 anys l'actor de Chewbacca a 'Star Wars'

Va morir dimarts 30 d’abril a la seua casa a Texas

Peter Mayhew

Mor als 74 anys l'actor de Chewbacca a 'Star Wars'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor britànic Peter Mayhew, que va interpretar Chewbacca a la saga de "Star Wars", va morir als 74 anys, va informar aquest dijous la seua família en el perfil oficial de Twitter de l’artista. "La família de Peter Mayhew, amb profund amor i tristesa, lamenta compartir la notícia que Peter ha mort", van dir els seus éssers estimats en un comunicat. Encara que s’ha donat a conèixer avui la seua mort, Mayhew va morir el dimarts 30 d’abril a la seua casa a Texas, on residia aquest actor nascut a Londres el 1944 i que hauria complert 75 anys el proper 19 de maig.

Mayhew va enamorar els fans d’"Star Wars" per la seua interpretació del pelut i entranyable Chewbacca, el company inseparable d’aventures de Han Solo (Harrison Ford) i el copilot del Falcó Mil·lenari. Encara que Chewbacca no articulava paraula i només emetia udols indesxifrables, aquest personatge és un dels més carismàtics de la saga de ciència-ficció ideada per George Lucas.

Mayhew va encarnar aquest rol en les tres pel·lícules originals: "Star Wars: Episode IV - A New Hope" (1977) "Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back" (1980) i Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi" (1983).

L’actor va tornar a interpretar a Chewbacca a "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith" (2005), que va tancar la segona trilogia de la saga; y "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" (2015), que va iniciar la tercera i, fins ara, última sèrie de tres pel·lícules de "Star Wars".

tracking