SEGRE

INVESTIGACIÓ RECONEIXEMENTS

La consellera Vilallonga entrega a Cervera els Premis Recercat 2019

L’entrega de guardons, al paranimf de la Universitat.

L’entrega de guardons, al paranimf de la Universitat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, l’historiador italià Mario Zucchitello (1937), director des del 1985 de l’Arxiu Històric de Tossa, i l’exconseller de Cultura Lluís Puig van ser l’entitat i les personalitats guanyadores dels Premis Recercat 2019, guardons amb els quals l’Institut Ramon Muntaner reconeix la trajectòria d’investigació i difusió del patrimoni dels territoris de parla catalana i que es van entregar ahir a la Universitat de Cervera, en un acte presidit per la nova consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

En la seua intervenció, Vilallonga va posar de relleu les investigacions dels centres d’estudis del país ja que “tot el que és global és també local”. La consellera va apostar per la “democratització del coneixement i la difusió de la cultura” amb jornades com la que va acollir aquest cap de setmana la capital de la Segarra dedicada a la cultura i la investigació local dels territoris de parla catalana. L’acte també va comptar amb la participació de la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, que va fer referència a la tasca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i va destacar “la força transformadora de la cultura”.

La reunió a Cervera des de divendres va servir per difondre el treball d’investigació dels instituts i centres d’estudis al llarg de l’any sobre temes relacionats amb el seu entorn.

tracking