SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

Terrats i Horta de Lleida, nous escenaris al juny

Concert, dansa i cabaret en quatre cites del nou ‘Terrats en Cultura’ || Iniciativa d’‘altura’, nascuda a Barcelona el 2013

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de sis anys d’èxit a Barcelona, el programa Terrats en Cultura –que programa activitats escèniques en terrats d’edificis singulars i espais urbans oberts– arribarà aquest mes de juny a Lleida amb un cartell de música, dansa i cabaret al terrat del Castell del Rei-Suda, la terrassa de la Llotja, el Parc de Serra Llarga i la Cooperativa Sanui Fruits, en plena zona de l’Horta. El regidor d’Hàbitat Rural, Joan Queralt, va encapçalar ahir precisament al terrat de la Suda, al Turó de la Seu Vella, la presentació d’aquesta nova proposta, impulsada a la capital catalana pel col·lectiu Coincidències. Una de les fundadores, Lola Armadàs, va explicar que “volem fer aquest pas endavant perquè no tot passi a Barcelona, en dos terrasses amb unes vistes espectaculars i en dos espais singulars més de l’Horta, que malgrat envoltar la ciutat sembla com si es donessin l’esquena i mai es miren”. Queralt va qualificar aquesta nova experiència cultural de “transgressora pel format, el contingut i el lloc”.

En aquest sentit, va remarcar que els espectacles a Serra Llarga i la cooperativa fructícola comptaran amb servei gratuït d’autobusos des del número 34 de l’avinguda Madrid una hora i quart abans de començar. El director d’arts escèniques de Lleida, Llorenç Corbella, va assenyalar que seran cites de petit format, per a un màxim de 150 persones, amb una entrada que inclourà una consumició. Cesk Freixas obrirà foc el 12 de juny al Castell del Rei, mentre que l’endemà serà el torn de la dansa i el flamenc de Juan Carlos Lérida a la Llotja. Els dies 29 i 30 de juny tancaran el programa dos propostes transgressores de cabaret a Sanui Fruits i Serra Llarga. Preus: un espectacle (12 €), dos (20 €) i els quatre (32 €).

Presentació ahir al terrat de la Suda del ‘Terrats en Cultura’.

Presentació ahir al terrat de la Suda del ‘Terrats en Cultura’.ÓSCAR MIRÓN

tracking