SEGRE

TEATRE ESPECTACLES

L'actriu i dramaturga lleidatana Mireia Casado triomfa a Barcelona amb la seua obra 'Elles'

L’actriu i dramaturga lleidatana Mireia Casado triomfa a Barcelona amb la seua obra ‘Elles’ || A finals del 2016 va fundar La Melancòmica, la seua companyia

Casado (centre), en una de les escenes d’‘Elles’ a l’Almeria Teatre de Barcelona.

Casado (centre), en una de les escenes d’‘Elles’ a l’Almeria Teatre de Barcelona.LA MELANCÒMICA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actriu i dramaturga lleidatana establerta a Barcelona Mireia Casado triomfa a la capital catalana amb la seua obra Elles, una comèdia teatral composta per històries independents escrita i dirigida per Casado i interpretada per ella mateixa juntament amb Paula Joseph i Agnès Jabbour. A l’obra, les tres trenquen tabús associats al gènere femení com el sexe i l’autoestima. “Des que la vam estrenar, molta gent ens diu el nou Tricicle femení”, va explicar ahir a SEGRE Casado, encara que va defensar que “l’humor no entén de gèneres, i Elles no és cap excepció”. L’obra es va estrenar el 6 de maig a l’Almeria Teatre de Barcelona i es repetirà tots els dilluns d’aquest mes. “A l’estrena vam omplir el teatre de gom a gom, i per dilluns que ve anem camí d’esgotar les entrades, i això que vam competir amb Joc de Trons”, va fer broma.

Elles és la segona obra que produeix la companyia La Melancòmica –fundada per Casado a finals del 2016– després de presentar fa dos anys la seua òpera prima Cireres (& lentejuelas), cabaret còmic que va començar com a projecte educatiu i va acabar convertint-se en tot un èxit. “Vaig decidir crear la companyia arran de l’obra, el meu treball final de carrera, com una manera d’escollir i liderar els meus projectes”, va assenyalar Casado. Cireres és un homenatge a la ciutat de Lleida i al seu avi inspirat en la seua història. “Una vegada em va dir un professor que com més personal sigui un projecte, més universal serà”, va subratllar Casado, i va afegir que “el que m’apassiona és la comèdia, perquè em permet fer feliç la gent i això per a mi és el més important”. Cireres (& lentejuelas) s’estrenarà a Lleida el 2020. Tanmateix, Elles encara no té data programada.

D’actriu de ‘rebot’ a trobar el seu lloc al teatre català

Mireia Casado es va iniciar en el teatre gairebé per casualitat. A l’Institut Guindàvols de Lleida va haver de substituir un company en una obra de teatre perquè va es va posar malalt i, des d’aleshores, “vaig saber que volia estudiar interpretació”. Després del pas per l’Aula de Teatre de Lleida, va anar a Barcelona per estudiar Art Dramàtic, i es va especialitzar en musicals. Avui dia, Casado es dedica exclusivament al teatre, i veu així complert el seu somni. Encara que explica: “Bé, i als meus gats”.

tracking