SEGRE

MÚSICA PREMIS

Una 'live DJ' de Tàrrega, millor directe de tot Hispanoamèrica

Segons la revista especialitzada en música electrònica ‘Vicious’

Alba Canas, posant amb el guardó després de la gala Vicious Music Awards celebrada a Madrid.

Alba Canas, posant amb el guardó després de la gala Vicious Music Awards celebrada a Madrid.NOLAH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La productora musical de Tàrrega Alba Canas, més coneguda pel seu nom artístic Nølah, va guanyar recentment el premi Millor Artista Live, atorgat per la revista especialitzada en música electrònica Vicious Magazine. Es tracta d’un reconeixement a nivell hispanoamericà que dóna la prestigiosa publicació a aquell artista amb la millor actuació en directe al llarg de l’any anterior, en aquest cas el 2018. Canas va ser inicialment seleccionada per la revista al costat d’11 artistes més. Després d’una votació popular, tres van passar a la final i una vegada allà, un jurat especialitzat la va elegir a ella. “No m’ho esperava en absolut. Competia amb dos artistes de moltíssima qualitat”, va confessar ahir a SEGRE, en al·lusió al xilè Nicolas Jaar i a l’espanyol MEMO.

Canas es va iniciar en el món de la música de molt petita. Va estudiar a l’Escola de Música de Tàrrega especialitzant-se en guitarra i, temps després, es va graduar com a mestra de música a Barcelona. Tanmateix,

va descobrir la passió per l’electrònica fa tan sols dos anys. Des d’aleshores, Canas ha portat el seu directe des de Los Angeles fins a les illes Maurici. “A diferència dels DJ, jo produeixo la meua pròpia música en viu, una barreja entre techno i deep house molt melòdica”, va subratllar Canas. Per a això compta amb tres sintetitzadors, un seqüenciador de ritmes, un controlador MIDI i l’ordinador. El seu pròxim repte, crear una banda de música electrònica “amb algun instrument convencional”.

tracking