SEGRE

ART INSTAL·LACIONS

L'austríaca Eva Lootz comença a donar forma a l'obra que 'plantarà' a la Vinya dels Artistes

L’austríaca Eva Lootz comença a donar forma a l’obra que ‘plantarà’ a la Pobla de Cérvoles || El celler Mas Blanch i Jové la inaugurarà el 6 de juliol

Eva Lootz, ahir amb Sara Balasch i Joan Jové, de Mas Blanch i Jové, a la Vinya dels Artistes.

Eva Lootz, ahir amb Sara Balasch i Joan Jové, de Mas Blanch i Jové, a la Vinya dels Artistes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multipremiada artista austríaca Eva Lootz (Viena, 1940) ja està donant forma a l’onzena obra d’art que se sumarà el 6 de juliol a la Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles.

Sota el nom de Huella, la nova creació que Lootz treballa in situ des de dilluns és una gegantina trepitjada amb forma de sola de sabata i taló inclòs, fabricada amb formigó armat i revestida de pedra seca.

“Durant molt temps vam creure que som amos i senyors de la Terra, però només en som una part”

L’obra té moltes lectures, “des del simple fet de caminar, fins a l’existència efímera de l’ésser humà al nostre planeta”, va assenyalar ahir a SEGRE l’austríaca establerta a Espanya, i va afegir que és, així mateix, “una crítica a tots nosaltres com persones. Durant molt de temps hem cregut que som amos i senyors de la Terra i això no és així, en som una part”.

L’obra, que ella mateixa emmarca en l’estil site specific (una obra creada expressament per a un lloc determinat), portarà també el segell propi del territori, i és que del taló “sobresortirà una olivera que trasplantarem”, en honor al camp d’oliveres on s’incorporarà.

D’altra banda, amb aquesta, seran ja onze les obres instal·lades a la Vinya dels Artistes, després d’inaugurar l’any passat l’escultura No et prometo res, del creador barceloní Carlos Pazos. Una mena de far des del qual observar el municipi de les Garrigues.

tracking