SEGRE

CULTURA

Lleida segueix fidel a la Nit dels Museus

Els nou equipaments culturals de la capital que han participat en la dotzena edició assoleixen un balanç positiu

Lleida segueix fidel a la Nit dels Museus

Lleida segueix fidel a la Nit dels MuseusMAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans i lleidatanes han gaudit aquest dissabte de la Nit dels Museus per dotzè any consecutiu, una efemèride amb desenes d'equipaments culturals a la´demarcació, nou d'ells de la capital (vuit de caràcter públic i un de privat) han volgut celebrar obrint portes de les 8 del vespre fins a les 12 de la nit, i que a més s’ha enriquit de diverses activitats i propostes lúdiques i culturals, que encara han fet més atractiva aquesta iniciativa.

Enguany, quan encara falta comptabilitzar l’equipament privat del CaixaForum, pot anunciar-se que les xifres d’assistència s’atansen a les de l’any passat, ja que a hores d’ara n’hi ha registrats gairebé 4.300 a Lleida ciutat. Montse Parra, tinent d’alcalde i responsable de l’àrea municipal de Cultura, s’ha felicitat aquest diumenge per aquesta activitat, que està plenament consolidada amb aquest nombre d’assistència i que permet gaudir plenament d’aquests equipaments culturals, en anar acompanyats de diferents activitats paral·leles.

El Museu de Lleida, amb 1.457 visitants, ha estat el que ha tingut més afluència, seguit del Museu d’Art Jaume Morera, que ha arribat als 627, i el Museu de l’Aigua, que ha comptabilitzat fins als 610.

Cal destacar l’exitosa afluència al Castell Templer de Gardeny, que supera any rere any el nombre de visitants. En aquesta ocasió, han estat 392 les persones que han passat pel recinte templer del Turó de Gardeny, la qual cosa ha obligat els organitzadors a repartir els assistents en dos torns de quatre grups. Es dóna la circumstància que, de les 8 visites guiades, dues s’han hagut de fer en castellà, ja que el perfil d’assistents era de fora de Catalunya.

Per altra part, cal destacar les 425 persones que han visitat el Centre d’Art La Panera, les 225 que ha visitat el Museu de l’Automoció Roda Roda, i el mig centenar del Museu del Clima i de la Ciència.

La Nit dels Museus ha estat organitzada conjuntament a Lleida ciutat per CaixaForum, Museu de l’Aigua, Castell Templer de Gardeny, Museu d’Art Jaume Morera, Centre d’Art la Panera, Museu de Lleida, Roda Roda, Museu del Clima i de la Ciència i el Consorci del Turó de la Seu Vella.

tracking