SEGRE

MÚSICA INICIATIVES

Primavera musical a Cervera

La Capital de la Cultura Catalana va estrenar ahir el festival Espurnes Barroques || El 31 de maig el piano prendrà els carrers amb el Maria Canals Porta Cua

Els més petits van disfrutar de l’edició passada del Maria Canals Porta Cua.

Els més petits van disfrutar de l’edició passada del Maria Canals Porta Cua.COMUNICANT BONA PREMSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la celebració per Setmana Santa del festival de Pasqua, durant tot el mes de maig Cervera continuarà sent la capital de la música catalana. Si ahir es va estrenar el festival Espurnes Barroques (vegeu el desglossament), el 31 d’aquest mes la ciutat es despertarà amb dos pianos de cua ocupant els seus carrers. Es tracta de la setena edició del Maria Canals Porta Cua, una iniciativa que reivindica trencar els prejudicis que existeixen entorn d’aquest tipus d’instruments, sovint etiquetats com a elitistes. Per això mateix, Cervera en situarà dos en ple centre de la ciutat i a disposició de tot aquell a qui li piqui la curiositat. El primer dels pianos serà tot el dia a la plaça Major i, el segon, a la plaça Joan Salat al matí i al carrer Guinedilda a la tarda. Així mateix, la Paeria de Cervera i el Conservatori de Música han programat diverses activitats per a tots els públics.

Al matí, alumnes de diferents centres educatius de Cervera, Guissona i Ribera d’Ondara s’encarregaran de fer sonar els instruments. Mentrestant, s’escenificarà per als més petits l’espectacle El petit príncep, un projecte del professor de piano del Conservatori Santi Riu al costat de la companyia de teatre Campi Qui Pugui. Paral·lelament, tindrà lloc un taller dirigit a alumnes una mica més grans, a càrrec del pianista i compositor Joan-Pau Chaves. La tarda començarà amb el Cafè Concert de la plaça Major (15.00 h), on es repartirà de forma gratuïta aquesta beguda als assistents, mentre escolten un repertori d’obres modernes. Al finalitzar, el protagonisme recaurà en els joves estudiants del Conservatori de Cervera, que oferiran actuacions tant en solitari com en grups de cambra. Com a novetat d’aquesta edició, els acompanyaran els alumnes de l’Escola de Música de Solsona. L’activitat destacada de la jornada arribarà a les 18.30 h a la plaça Major amb la classe magistral del pianista convidat Jorge Nava, que també acomiadarà la setena edició amb un recital al carrer Guindella a les 19.30 h.

La cultura barroca pren la ciutat de la mà de Lettere in Musica Cervera va iniciar ahir la segona edició del festival Espurnes Barroques amb una jornada plena d’activitats culturals i musicals relacionades amb el barroc. L’acte central va ser el concert degustació a càrrec de Lettere in Musica, que va omplir de públic la Casa Museu Duran i Sanpere amb un aforament limitat de 60 persones. Una soprano, un contratenor, un baríton, un baix i una altra soprano amb un clavicèmbal van oferir peces de Monteverdi, Frescobaldi i Fletxa el Vell en una activitat que s’emmarca també en la Nit dels Museus.

Els més petits van disfrutar de l’edició passada del Maria Canals Porta Cua.

Els més petits van disfrutar de l’edició passada del Maria Canals Porta Cua.COMUNICANT BONA PREMSA

tracking