SEGRE

L'adéu de 'Joc de Trons': Entre cors trencats i opinions dividides (Sense spòilers)

Ja s’ha anunciat que una sèrie derivada està en preparació, amb Naomi Watts com a estrella de l’elenc

L'adéu de 'Joc de Trons': Entre cors trencats i opinions dividides (Sense 'spòilers')

L'adéu de 'Joc de Trons': Entre cors trencats i opinions dividides (Sense 'spòilers')

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deixant una empremta de cors trencats i amb les xarxes socials cremant ha dit avui adéu als seus milions de seguidors "Joc de Trons", la popular sèrie de televisió que es va llaurar el seu propi final allunyat de la saga de novel·les que li va donar vida. Després de gairebé una dècada de batalles èpiques, dracs i reis que van conquerir la televisió, la història dels set regnes va deixar establert un debat sobre l’última de les seues vuit temporades, per a molts esperada i per a d’altres tota una decepció.

Imprevisible de principi a final, la producció de HBO va superar amb escreix els pronòstics dels més avesats i fins i tot abans d’aparèixer a les pantalles l’última escena, com si d’una dels seus inoblidables combats es tractés, la sang va arribar al riu fins estendre’s per les xarxes socials. Les etiquetes #gameoftrhrones #GOTs8e3 #GameofThrones y #GOTFinale, entre d’altres tantes, es van apoderar de les xarxes, on els memes brollaven a munts i en els quals la menor de la casa Stark, Arya, era una de les favorites a coronar-se com la reina.

El descontentament amb la fins ara aviciada producció televisiva va semblar anar in crescendo a mesura que s’emetien cadascun dels sis episodis de l’última temporada, que ja no va tenir com a referència les novel·les de George R.R. Martin, com el principi de la sèrie. L’emoció dels gairebé dos anys d’espera pel final d’aquesta història va donar pas a debats com el vas de cartró que pel que sembla es va colar en una de les taules o la decepció que es va escampar pel nou rumb que va prendre el personatge de Danaerys Targaryen. "Jo en la vida sóc com aquest cafè del Starbucks en Joc de Trons, no encaixo", va arribar a fer broma el compte "Humor de Trons", sobre un dels errors que van entelar la temporada final.

Fins i tot a la pàgina d’internet GoT Reddit es va iniciar una campanya entre els milers seguidors de la sèrie que van firmar una petició perquè HBO refés tota la fase final del drama de traïcions i batalles. "No incitem a la violència només succeeix", va escriure abans de conèixer-se el desenllaç @marcopisoni89, qui va acompanyar el seu missatge a Twitter amb una foto en la qual es llegia "Si Arya (Stark) mor, fem enrenou". Però entre crítiques i desil·lusions, els rècords d’audiència mai no van abandonar la sèrie i el seu penúltim episodi, "The Bells", va ser vist per 12,5 milions de persones als Estats Units en la difusió inicial -l’audiència més gran en la història de la sèrie- i per 18,4 milions d’usuaris de les plataformes d'HBO. Encara es desconeixen les xifres del capítol de tancament, però tot fa preveure que deixarà pàl·lides les seues pròpies estadístiques.

La producció, estrenada el 2001 i que es va rodar en diversos punts d’Espanya, Irlanda del Nord, Regne Unit, Croàcia, Marroc, Malta i Islàndia, va deixar a més empremta amb els seus 47 Emmy, rècord absolut en aquests guardons. Com si d’una elecció en la vida real es tractés, mitjans de tot el món i fins i tot dos firmes nord-americanes van llançar les seues pròpies enquestes per conèixer l’opinió del públic sobre el favorit per quedar-se amb el cobejat Tron de Ferro.

I per alleujar el dolor dels seguidors, ja s’ha anunciat que una sèrie derivada (spin-off) està en preparació, aquesta vegada amb la reconeguda Naomi Watts com a estrella de l’elenc.

tracking