SEGRE

CINE FESTIVAL

Els films 'oficials' de la Mostra

Onze llargmetratges de nou nacionalitats lluitaran pels premis de la secció principal || Mèxic, amb 5 produccions, i l’Argentina, amb 3, copen el cartell

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze llargmetratges de nou nacionalitats diferents competiran a la secció oficial de la 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per la Paeria i el Centre Llatinoamericà de Lleida, que se celebrarà del 6 al 13 de juny. Com ja és habitual a les últimes edicions, els dos gegants cinematogràfics llatins, Mèxic i l’Argentina, copen el cartell de la Mostra amb produccions pròpies o coproduccions. Així, gairebé la meitat dels onze títols de la secció oficial, cinc, arribaran de Mèxic: Yo Fausto, òpera prima de Julio Berthely; La camarista, primera pel·lícula també de l’actriu i directora teatral Lila Avilés, i Detrás de la montaña, primera incursió en ficció de David R. Romay; a més de la cinta Luciérnagas, coproducció amb la República Dominicana i Grècia de l’artista i directora d’origen iranià Bani Khoshnoudi, i l’estrena de Love me not, coproducció espanyola a càrrec del cineasta barceloní Lluís Miñarro. De l’Argentina procedeix la cinta inaugural de la Mostra, Camino sinuoso, òpera prima de Juan Pablo Kolodziej, productor i mànager d’artistes com Fito Páez; a més dels films La boya, del director, guionista, productor i intèrpret Fernando Spiner; i Las Vegas, de Juan Villegas.

Completaran la secció oficial de llargmetratges la pel·lícula brasilera O barco, de Petrus Cariry; la peruana Mataindios, d’Óscar Sánchez i Robert Julca, i la coproducció costa-riquenya i xilena Aquí y ahora, de Paz León.

Carles Torras, director de ‘Joves’ i ‘Callback’, membre del jurat El cineasta barceloní Carles Torras (1974) formarà part del jurat de la secció oficial de llargmetratges, amb el periodista radiofònic especialitzat en cultura i cine Javier Tolentino i la periodista mexicana de l’agència Notimex Adela Mac Swiney. Torras va iniciar la carrera amb Joves (2005), que va codirigir amb el lleidatà Ramon Térmens. El seu últim film, Callback (2016), va obtenir el premi a la millor pel·lícula al Festival de Màlaga.

Fotograma del film brasiler ‘O barco’, a concurs a la Mostra.

Fotograma del film brasiler ‘O barco’, a concurs a la Mostra.MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERICÀ

tracking