SEGRE

CINE DISTINCIÓ

L'actor Josep Maria Pou, premi Dauder de la Mostra

Novena edició del guardó a la creativitat en el cine català || El rebrà a la inauguració del festival, el dia 6 de juny

L’actor Josep Maria Pou, Premi Jordi Dauder de la Mostra.

L’actor Josep Maria Pou, Premi Jordi Dauder de la Mostra.DAVID RUANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El reconegut actor barceloní Josep Maria Pou (1944) rebrà durant la gala inaugural de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, a la Llotja de Lleida el proper 6 de juny, el Premi Jordi Dauder, que distingeix la creativitat en el cine català. Amb una dilatada carrera en cine, teatre i televisió, Pou recollirà el guardó que porta el nom del desaparegut actor i col·laborador de la Mostra. El premi, que arriba a la novena edició, va distingir l’any passat Sílvia Munt.

Josep Maria Pou atresora una llarga trajectòria professional, que al teatre va arrencar fa poc més de mig segle, el 1968, amb l’històric Marat-Sade, d’Adolfo Marsillach. El 1974 va debutar al cine amb Una mujer prohibida, en un repartiment de figures com Esperanza Roy, Ramiro Oliveros, Amparo Soler Leal, José Bódalo i Fernando Guillén. Des d’aleshores, ha treballat amb directors com José Luis Garci, Carlos Saura, Ventura Pons, Pilar Miró, Montxo Armendáriz, Francesc Bellmunt, Pere Portabella, José María Forqué o Alejandro Amenábar.

Compta a l’historial amb els premis nacionals de teatre de la Generalitat i del ministeri de Cultura, la Creu de Sant Jordi i el Gaudí de Honor, que va rebre el 2017. El seu últim projecte teatral, Moby Dick, va poder veure’s a la Llotja de Lleida el 19 de gener passat. Actualment, és director artístic del Teatre Romea de Barcelona.

tracking