SEGRE

PATRIMONI ART

El Bisbat d'Osca encarrega estudis per demanar 3 obres del museu de Lleida

Vista exterior del Museu de Lleida

Vista exterior del Museu de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bisbat d’Osca ha encarregat a un canonista aragonès un estudi com a base per a la possible reclamació per via eclesiàstica del frontal d’El Salvador de Berbegal, datat al segle XIII; dos taules gòtiques del segle XV de la parròquia de Peralta de Alcofea, i la portada romànica de l’antiga església d’El Tormillo. Totes aquestes obres formen part de la col·lecció del Museu de Lleida. Així ho va assegurar ahir el Diario del Alto Aragón, que va assenyalar que el frontal és una de les obres més destacades del Museu de Lleida.

Via canònica

Tant el frontal com la portada són Béns d’Interès Cultural i les taules gòtiques es van catalogar com a Béns Inventariats del Patrimoni d’Aragó, segons va informar el rotatiu altaragonès.

El Bisbat d’Osca optaria per la via canònica per a la reclamació d’aquestes peces. Precisament, fa dos setmanes va tenir lloc a Barbastre el judici civil pel litigi de 111 obres d’art, en el qual el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va defensar i va constatar la propietat de 83 relíquies de les 111 que exigeix Aragó. Després de les declaracions tant de Giménez com del bisbe de Barbastre, el judici espera sentència.

tracking