SEGRE

Coneixes els vins del Pirineu de Lleida?

Descobreix-los en un maridatge perfecte a la 9a Fira del Vi de Talarn!

9a Fira del Vi del Pirineu

9a Fira del Vi del Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper cap de setmana del 8 i 9 de juny, Talarn celebra la 9a Fira del Vi del Pirineu, una oportunitat única per a descobrir totes les varietats del vi elaborat al nostre Pirineu i poder maridar-lo amb els productes pallaresos de la comarca.

Programa d’activitats

Dissabte 8 de juny

  • A les 9 del matí hi haurà la 4a Marxa BTT Talarn Vi Bike, amb tres recorreguts diferents que van dels 54 quilòmetres per als experts al de 18 quilòmetres per als iniciats en aquest esport. Inscripcions a inscripcions .cat
  • També hi haurà la 23 edició del Concurs de Pintura Ràpida, enguany centrat en la producció vitivinícola a Talarn. Per als més petits, Concurs de Pintura Ràpida infantil i juvenil. Bases a Talarn.cat
  • Durant la tarda de dissabte, es realitzaran visites guiades als cellers particulars dels habitants de Talarn. A més, cada celler oferirà un tast del vi de l’any anterior. Es podran visitar el celler de Casa Balart, Casa Carme, Casa Calçó, Antiga casa Farré, Casa Tribó, Antiga Casa Bonico, Casa Camarlot, Casa Navarra, Casa Ensenyat. Recorregut lliure.
  • A les 17:30 hi haurà una activitat infantil dirigida a premsar el most com es feia antigament, per tal que els més petits coneguin el procés de transformació del raïm en vi. En acabar, hi haurà berenar a base de pa amb most i sucre.
  • De 19:00 a 00:00, degustació de plats pallaresos i maridatge amb els vins del Pirineu. Hi participen 12 bodegues del Pirineu i Andorra i 8 restaurants de la zona. També hi haurà concert acústic de Joan Reig, bateria d’Els Pets. Posteriorment més música amb  Dj Lo Mestizo i Palmer.

Diumenge 9 de juny

  • Durant el matí seguirà el Concurs de Pintura Ràpida i la Fira del Vi del Pirineu. Aquest cop durant el matí, de 11:30 a 15:00. Durant la fira hi haurà l’espectacle teatralIn vino veritas’, humor poètic a l’entorn del vi amb Eduard Muntada, Ferran Aixalà i Albert Puiggròs.
  • Durant tota la jornada també hi haurà l’exposició de quadres del 23è Concurs de Pintura Ràpida i l’entrega de premis del concurs, que serà a les 15:00 hores.

Dissabte 1 de juny

  • Abans, l’1 de juny hi haurà una jornada de divulgació de la cultura del vi. Així, es realitxaran visites guiades a les diferents bodegues de la comarca, per tal de conèixer els processos de vinificació per parts dels enòlegs experts de la comarca. Espodran visitar els cellers Mas Garcia Muret a Llimiana, El Vinyer a Figols, El Celler Miquel Roca a Sant Cristòfol de la Vall, El Celler Sauvella a Orcau i El Celler Terrer de Pallars a Figuerola d’Orcau.

Tota la informació a www.talarn.cat

tracking