SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

El Festival dels Pirineus, amb 53 concerts en 37 municipis

Del 5 de juliol al 25 d’agost, amb actuacions en 21 localitats de Lleida

El Cor de Cambra del Palau de la Música, a la Seu, Tremp i Riner.

El Cor de Cambra del Palau de la Música, a la Seu, Tremp i Riner.RICARDO RÍOS

Creat:

Actualitzat:

La novena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap) oferirà un total de cinquanta-tres concerts, un més que l’any passat, en trenta-set municipis de Lleida, Barcelona, Girona, Andorra i el sud de França des del 5 de juliol i fins al 25 d’agost. Dels trenta-set municipis, una majoria (vint-i-un) seran de les comarques pirinenques de Lleida. De fet, com és tradició cada any, el concert inaugural se celebrarà a la catedral de la Seu d’Urgell el 5 de juliol amb un repertori de música barroca de Flandes i Catalunya a càrrec del conjunt Ensemble Flandriae-Pyrenaei. Aquesta formació serà una de les vint-i-una que integraran aquest estiu la programació del Femap, la majoria de les quals oferiran dos o tres sessions musicals en diferents localitats.

Els vint-i-un municipis lleidatans d’aquesta edició repetiran participació: Tremp, la Pobla de Segur, Salàs de Pallars, la Torre de Capdella i Castell de Mur al Pallars Jussà; Sort, Esterri d’Àneu, Llavorsí, la Guingueta d’Àneu, Tavascan i Alt Àneu al Sobirà; Vilaller i la Vall de Boí a l’Alta Ribagorça; la Seu d’Urgell, Estamariu, Organyà i Alàs i Cerc a l’Alt Urgell; Bossòst a la Val d’Aran; Castellar de la Ribera i Riner al Solsonès; i Bellver de Cerdanya. A més de l’ensemble inaugural, el festival comptarà entre altres formacions amb els cors de cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Auditori Enric Granados de Lleida i el Cor Francesc Valls; conjunts especialitzats en música antiga com La Grande Chapelle, Accademia del Piacere, Vespres d’Arnadí, Giardino di Delizie o Música Trobada; músics com Juan de la Rubia o la soprano alemanya Gudrun Sidonie Otto.

L’Ensemble Flandriae Pyrenaei inaugurarà el festival a la catedral de la Seu d’Urgell el 5 de juliol

El festival ja ha posat les entrades anticipades a la venda, amb dos tarifes (normal i reduïda) que van des dels 10 fins als 20 euros, a través del web femap.cat i també a les oficines de turisme i ajuntaments. Amb carnet d’Amic del Femap (10 euros), entrada reduïda en tots els concerts.

tracking