SEGRE

ART URBÀ

La lleidatana Lily Brik firma la seua obra més alta fins al moment a Suècia

La lleidatana Lily Brik firma la seua obra més alta fins al moment a Suècia || Inspirada en la llegenda nòrdica i brasilera del Nenúfar

Serra es va inspirar en la llegenda del Nenúfar per crear l’obra.

Serra es va inspirar en la llegenda del Nenúfar per crear l’obra.FREDRIK AKERBERG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns nou pisos d’altura, prop de 100 esprais i 188 metres quadrats. Aquestes són les xifres que millor defineixen el gegantí mural que l’artista lleidatana Mireia Serra –coneguda com a Lily Brik– ha firmat a prop de Göteborg (Suècia), el de més altura en la seua carrera en una paret de 28 metres d’alçada.

L’obra està inspirada en la llegenda brasilera del Nenúfar, una història d’amor importada al país escandinau i molt arrelada entre els seus habitants. Segons aquest text tradicional, una jove s’enamora d’un guerrer que resideix a la Lluna i que només pot veure a través del seu reflex a l’aigua. Les ànsies de trobar-se amb ell porten la dona a caure al llac i ofegar-se. Ràpidament, el guerrer intenta anar a ajudar-la però, a l’arribar, la jove ja ha mort. És llavors quan decideix convertir-la en un nenúfar per honrar el seu amor. “Tots els meus murals estan adaptats en un 50 per cent a la cultura d’aquelles zones on queden plasmats”, va assenyalar Serra, que va afegir que “l’altre 50 per cent el deixo a la meua imaginació”. A Suècia, a més, la lleidatana es va trobar un fet curiós, i és que “la flor que porta per nom la llegenda, el nenúfar, en anglès acaba igual que el meu nom artístic, water lily. Coincidències a part, Serra va explicar a SEGRE que al mural va capturar “el moment just que l’ànima de la jove està abandonant el cos”. Al mateix instant, els nenúfars apareixen per sota, i els peixos “ajuden la dona a assolir la vida eterna”, va concloure.

Lily Brik va ser escollida pel col·lectiu suec Artscape Saga per donar vida a Suècia mitjançant l’art urbà

Aquesta nova obra va ser un encàrrec del col·lectiu suec d’art urbà Artscape Saga, que fa anys que treballen amb un clar objectiu: donar vida a Suècia mitjançant l’street art. Aquesta va ser la missió que van encomanar a la lleidatana i que no res més enllà que convertir una zona grisa en una d’alegre. “Em van contractar després de veure el mural que vaig fer a la Granadella a través de les xarxes socials”, va explicar Serra, i va afegir que “quan veig que els treballs que he fet a Lleida arriben tan lluny, al·lucino”.

Després d’haver acabat l’obra, l’artista lleidatana ja pensa en els pròxims projectes. El primer d’aquests la portarà a París a l’agost, on pintarà un mural sobre la migració i el feixisme. Una vegada acabat, serà el torn del municipi saragossà de Fuendetodos el setembre, bressol de Goya i protagonista de l’obra.

tracking