SEGRE

ENTITATS CIUTADANES

L'Ateneu Popular de Ponent apujarà 15 € la quota de soci

Voten en assemblea aquesta mesura per no haver de deixar un local llogat

Un centenar de persones van omplir la sala d’actes de l’Ateneu, ahir a l’assemblea extraordinària.

Un centenar de persones van omplir la sala d’actes de l’Ateneu, ahir a l’assemblea extraordinària.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

L’Ateneu Popular de Ponent va aprovar ahir a la nit apujar quinze euros la quota anual dels socis. La mesura, que es va aprovar en assemblea extraordinària, permetrà mantenir un local llogat en què es porten a terme activitats de diverses seccions de l’entitat, com la de dansa, la d’educació física o algunes de la de música. Una mica més d’un centenar de socis van omplir la Sala Nausica en una reunió que va durar més de tres hores per debatre el finançament de la històrica entitat sociocultural de Lleida. El president, Miquel-Àngel Soriano-Montagut –que no hi va poder assistir per problemes de salut– va explicar des de casa hores abans a SEGRE que des que fa cinc anys va ser elegit, sempre ha tingut la situació econòmica de l’entitat com un dels principals cavalls de batalla. “No m’agrada gens demanar crèdits ni tenir números rojos al pressupost”, va afirmar. Per això, va ser el primer a impulsar aquesta assemblea extraordinària per buscar solucions abans que sigui massa tard. Ja fa temps que l’Ateneu va deixar un local contigu llogat, al número 12 de Pau Claris, i ara, l’altre espai que mantenen llogat davant la seu social, al número 9, al costat del col·legi Sant Josep de Calassanç i amb un cost d’uns 8.000 euros a l’any, estava al punt de mira.

Entre altres propostes, es tractava de deixar aquest espai i reagrupar totes les activitats a la seu social. Al final, l’assemblea va votar mantenir el local, això sí, augmentant quinze euros la quota individual al miler de socis. La tarifa actual de soci individual se situa entorn dels 50 euros anuals.

‘Equilibris’ amb el pressupost

L’any del 40 aniversari, des de l’Ateneu continuen fent equilibris amb el pressupost, que actualment supera els 300.000 euros. “En els últims anys hem tingut moltes despeses, des de l’ascensor fins als lavabos adaptats, incloent la regularització laboral de tots els professionals que treballen a l’entitat”, va recordar el president. I amb molt poques subvencions. “La Paeria ens dóna uns 6.000 euros, però en paguem ja 5.000 per l’IBI”, va criticar Soriano-Montagut, preocupat també per la falta de relleu generacional, un altre gran repte de l’Ateneu.

tracking