SEGRE

CINE FESTIVAL

Ramon Térmens 'estrena' a la Mostra

Avenç de ‘La dona il·legal’, la nova pel·lícula del director lleidatà, rodada a Lleida || Ara en postproducció, preveu arribar als cines durant el primer semestre del 2020

El director Ramon Térmens, ahir en una activitat de la Mostra al centre Ilerna de Lleida.

El director Ramon Térmens, ahir en una activitat de la Mostra al centre Ilerna de Lleida.ORIOL CÁRCELES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cineasta lleidatà Ramon Térmens va ser un dels noms propis de la jornada d’ahir de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebra a Lleida fins dijous vinent. Tot just unes setmanes després de finalitzar el rodatge del seu nou projecte cinematogràfic, La dona il·legal, el centre educatiu Ilerna de Lleida va acollir un dels encontres professionals de la Mostra en el qual els participants van poder disfrutar d’un teaser d’uns dos minuts amb les primeres imatges d’aquesta pel·lícula rodada majoritàriament a Lleida fa dos mesos.

En una activitat organitzada pel Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals, al Magical Media, Térmens va explicar tot el procés de la producció, des del càsting fins a la planificació del rodatge, i ara el primer muntatge del film amb la incorporació posterior del so, la música o els efectes especials. “La idea és acabar la pel·lícula a començaments de desembre i, depenent de l’estratègia de presentacions en diversos festivals, estrenar-la a la gran pantalla durant el primer semestre del 2020”, va afirmar el director. Térmens es va mostrar encantat d’haver rodat bona part de la cinta a Lleida, amb escenes en què la policia local va tallar diversos carrers del centre de la ciutat, “cosa que hauria sigut impossible de fer a Barcelona”. Térmens va recordar que “de les meues cinc pel·lícules, almenys tres estan relacionades amb Lleida i província” i va agrair la invitació de la Mostra per presentar en primícia les primeres imatges d’“un film que parla de drets humans, immigració i centres d’internament d’estrangers”.

tracking