SEGRE

MÚSICA POLÈMICA

El Doctor Music, tampoc a Montmeló

La promotora anul·la el festival per la devolució d’abonaments i la poca venda d’entrades anticipades després d’‘anar-se’n’ d’Escalarre || En culpa “la incomprensible i arbitrària decisió de l’ACA”

Neo Sala, el juliol de l’any passat als prats d’Escalarre, amb l’església de Santa Maria al fons.

Neo Sala, el juliol de l’any passat als prats d’Escalarre, amb l’església de Santa Maria al fons.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ni al Pallars, ni a Montmeló, ni a cap altre lloc. El periple del Doctor Music Festival sembla digne del títol Crònica d’una mort anunciada, i és que a falta de només un mes per iniciar-se el certamen, l’organització va comunicar-ne ahir per sorpresa la cancel·lació. Una decisió que, en paraules de la promotora, és per “l’alt nombre de devolucions d’abonaments que es van produir després de la reubicació”, una decisió, insisteix, que “no va ser ben acollida pel públic”.

dates clau

Val a recordar que aquesta edició commemorativa del Doctor Music anava a celebrar-se una vegada més a Escalarre (Pallars Sobirà) els dies 12, 13 i 14 de juliol. Tanmateix, a causa d’una “incomprensible i arbitrària decisió” de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que va declarar la zona com a inundable, l’organització va decidir al març traslladar el festival al circuit de Montmeló, va assegurar en el comunicat. El canvi d’emplaçament va ser un dur cop per al Doctor Music. El baix ritme de venda d’entrades va fer “impossible” assolir el mínim establert per oferir l’experiència, segons la promotora.

El festival comptava amb artistes com Rosalía, Sopa de Cabra, The Chemical Brothers o The Strokes

Així mateix, l’organització ha aclarit que tornarà íntegrament l’import de les entrades i abonaments adquirits. El procés s’iniciarà el 21 de juny de forma automàtica per a aquells que hagin comprat les entrades a través de doctormusicfestival.com. Per la seua part, aquells compradors que hagin obtingut els seus abonaments en altres plataformes s’hauran de dirigir als webs corresponents per tramitar el reemborsament, a excepció d’aquells que ho hagin fet a través de Ticketea i FNAC, que hauran d’accedir a la seua àrea d’usuari al web del festival i facilitar un IBAN en el qual efectuar la devolució.

D’aquesta manera es posa fi a un “somni” que s’ha prolongat durant més de tres anys, des que el fundador i màxim responsable de la productora musical, el lleidatà Neo Sala, anunciés el retorn del festival, que comptava fins avui amb artistes de la talla de Rosalía, Sopa de Cabra, The Chemical Brothers, The Strokes, Berri Txarrak, La Pegatina, Richie Hawtin, The Smashing Pumpkins i Els Pets, entre molts altres.

“El Pallars Sobirà era l’ànima del festival” El president en funcions del consell comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, va afirmar ahir a SEGRE que la cancel·lació del festival el va sorprendre “fins a cert punt”, ja que la decisió de resituar el Doctor Music a Montmeló va ser “una solució d’emergència presa després d’unes circumstàncies desafortunades”. “Entre tots el van matar i ell sol es va morir”, va afegir amb ironia comparant l’actual situació amb la dita popular. D’una altra manera va rebre la notícia Josep Cervós, alcalde en funcions de la Guingueta –municipi del qual forma part Escalarre, ubicació inicial del festival–, que es va mostrar sorprès pel comunicat del Doctor Music. “No hi comptàvem”, va assenyalar. Amb el que sí que van coincidir els dos polítics va ser a lamentar la cancel·lació del certamen, “una molt mala notícia, encara que de la mateixa magnitud que la decisió de resituar-lo a Montmeló”, va subratllar Isús. I és que després d’escoltar els motius que han portat l’organització del Doctor Music a plantar-se, Cervós va assenyalar que “la singularitat del certamen era el paratge pirinenc del nostre territori”, i va afegir que “a les àrees metropolitanes, de festivals ja n’hi ha moltíssims”. Per la seua part, Isús va afegir que “el Pallars era l’ànima del Doctor Music” i va recordar que “ja hi va haver altres intents de traslladar-lo a altres llocs i cap no va funcionar”. Així mateix, Cervós va voler reivindicar que “l’administració es va equivocar i va perjudicar seriosament tota la gent d’Àneu, la promotora i els usuaris”. “Han deixat una ferida enorme a tot el territori, sobretot al sector hoteler, que espera un dels pitjors juliols que s’han viscut”, va postil·lar. D’altra banda, els dos van dubtar que el festival pugui tornar algun dia a Escalarre, per molt que “l’esperit segueixi viu”, va sentenciar Isús.

tracking