SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

Garrigues, sinònim de guitarra

El VIII Guitar Festival estrenarà un concurs internacional i un campus || Amb quinze concerts en dotze localitats de la comarca del 29 de juny al 24 d’agost

Concert del festival de guitarra l’any passat a les Borges.

Concert del festival de guitarra l’any passat a les Borges.AYUNTAMIENTO DE LES BORGES BLANQUES

Creat:

Actualitzat:

La vuitena edició del Garrigues Guitar Festival, el certamen impulsat des del consell comarcal de les Garrigues en memòria d’Emili Pujol, el guitarrista nascut a la Granadella el 1886 i convertit en un mestre de prestigi internacional en el món de la guitarra clàssica, no només programarà aquest estiu més recitals que l’any passat sinó que creixerà en activitats paral·leles. Així, a més d’una quinzena de concerts en dotze localitats de la comarca, el festival estrenarà un concurs internacional per a guitarristes menors de 35 anys i un campus clínic per a professionals d’aquest instrument.

El primer certamen internacional Emili Pujol de guitarra se celebrarà al Casal Cívic de la localitat natal del mestre, la Granadella, amb una prova classificatòria el 26 de juliol i la fase final el 28. En els dos casos, els participants hauran d’interpretar peces d’elecció lliure i sengles obres de Pujol: el primer dia, La Libèl·lula, i el segon, Tango. El guanyador s’emportarà 1.500 euros i actuacions al Garrigues Guitar Festival de l’any que ve i també al Festival de les Arts i la Guitarra de Barcelona, Art Llobet 2020. També està previst un segon premi de 1.000 euros i un tercer de 500.

El cartell de concerts arrancarà el 29 de juny a les Borges amb un duo xilè de viola i guitarra

Una altra novetat del certamen serà el campus que se celebrarà del 24 al 28 de juliol entre la Granadella i Torrebesses. Seran cinc intenses jornades de convivència per a la investigació corporal en l’equilibri físic/psíquic combinat amb l’estudi metòdic de guitarra clàssica sota la filosofia pedagògica del mestre Emili Pujol. El campus estarà dividit en tres mòduls independents: fisioteràpia i psicologia (per a músics, estudiants o professionals que busquin resoldre problemes de salut corporal o aspectes emocionals i d’ansietat escènica) i guitarra.

El calendari de concerts arrancarà el proper 29 de juny al parc del Terrall de les Borges Blanques amb un duo xilè de viola i guitarra. Fins al 24 d’agost, el cartell inclourà catorze cites musicals més al Cogul, Bellaguarda, Vinaixa, Torrebesses, la Granadella, Granyena de les Garrigues, la Pobla de Cérvoles, la Floresta, l’Espluga Calba, Juneda i Arbeca.

tracking