SEGRE

LITERATURA EDITORIAL

Pagès Editors renova la col·lecció de ciència-ficció

Aposta per clàssics catalans i revitalitzar les traduccions || Daniel Genís substitueix a la direcció Antoni Munné-Jordà

Eulàlia Pagès, Daniel Genís i Antoni Munné-Jordà.

Eulàlia Pagès, Daniel Genís i Antoni Munné-Jordà.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor i doctor en Literatura Catalana Daniel Genís és el nou director de la col·lecció Porpra i Plata de ciència-ficció del segell lleidatà Pagès Editors, en substitució de l’escriptor Antoni Munné-Jordà, que ha estat gairebé vint anys al capdavant de la col·lecció. Aquest relleu, com va explicar ahir Genís durant la presentació a Barcelona, significarà una “evolució en la imatge de les cobertes, una aposta pels clàssics catalans i revitalitzar les traduccions”. Respecte a aquest últim aspecte, el nou director de la col·lecció va destacar la importància de traduir més llibres d’aquest gènere al català per fomentar la seua escriptura entre els futurs autors del territori.

Aquesta col·lecció de Porpra i Plata va nàixer l’any 2000 i des d’aleshores ha publicat trenta títols. Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors, va explicar que en aquell moment es van fixar tres objectius: recuperar els primers autors catalans de ciència-ficció, molts dels quals encara desconeguts l’any 2000; donar a conèixer els nous escriptors promocionant els premis dedicats exclusivament a aquest gènere, i posar a disposició dels lectors catalans els clàssics traduïts al seu idioma.

‘Òxid sobre òxids’, primera novel·la d’aquesta nova etapa El llibre guanyador del premi Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo 2018 de Mataró, Òxid sobre òxids, de l’escriptora Maria Hernández, va ser presentat ahir com el número 31 de la col·lecció Porpra i Plata. Es tracta d’una novel·la que transcorre durant l’any 2024 i en la qual al protagonista, Iuri, se li presenta l’oportunitat de participar en un projecte revolucionari que ha de solucionar-li la vida. Ell aprofitarà una visita a Mart per trencar amb el seu tempestuós passat i començar de nou. Aquest viatge, tanmateix, farà que el protagonista descobreixi el seu altre jo, a més d’una vida nova, molt diferent de la que s’havia imaginat. Òxid sobre òxids és l’opera prima d’Hernández, enginyera d’ofici nascuda a Barcelona.

tracking