SEGRE

UNIVERSITAT JORNADES

'Meeting' internacional medieval a la UdL amb gairebé 200 experts de deu països

També s’exhibiran rèpliques actuals d’instruments medievals.

També s’exhibiran rèpliques actuals d’instruments medievals.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com s’expressava el poder durant l’edat mitjana a través de diferents llenguatges i estratègies i, en especial el paper que va jugar la música, són els dos fils conductors d’una nova edició de l’International Medieval Meeting, que organitza anualment el grup d’investigació consolidat en estudis medievals de la Universitat de Lleida Espai, Poder i Cultura.

Prop de dos-cents experts provinents de països com Itàlia, Portugal, Hongria, Alemanya, França, Algèria, Colòmbia, Brasil, Canadà o Estats Units participaran en les sessions que tindran lloc la setmana que ve, de dimarts a divendres, a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

A més a més, a la sala de juntes del tercer pis, es podrà visitar dimecres i dijous al matí l’exposició Fuentes i sonidos: reconstruyendo el Instrumentarium Musical Medieval. Es tracta d’una petita mostra amb deu reconstruccions d’instruments dels segles XI, XII i XIII que són aptes per a la interpretació de la música medieval, construïts a partir d’estudis musicològics, filològics i d’història de l’art i d’anàlisis arqueològiques.

tracking